Mainos
Mainos

Murtovarkaita liikkeellä pääkaupunkiseudulla

Kutsumattomilta vierailta voi parhaiten välttyä pitämällä kodin asutun oloisena. Matkalle lähtiessä on hyvä pyytää naapuria huolehtimaan asunnosta.

Vantaalla on syksyn aikana tapahtunut poikkeuksellisen paljon asuntomurtoja. Poliisi epäilee, että asialla ovat olleet samat tekijät.

Murtoja on tehty yli 30 asuntoon, lähinnä omakotitaloihin. Koteihin on murtauduttu ilta-aikaan, ja asunnoista on viety muun muassa kannettavia tietokoneita, digikameroita, rahaa ja koruja.

Asuntomurrot ovat lisääntyneet Vantaan lisäksi myös muualla pääkaupunkiseudulla. Tekijät ovat toistaiseksi teillä tietymättömillä.

Joulunpyhien aikaan murrot saattavat lisääntyä. Kutsumattomilta vierailta voi parhaiten välttyä pitämällä kodin asutun oloisena. Poliisi neuvoo esimerkiksi jättämään valoja päälle ja tyhjentämään postilaatikon säännöllisesti. Matkalle lähtiessä on hyvä pyytää naapuria huolehtimaan asunnosta.

Poliisi pyytää havaintoja mahdollisista tekijöistä. Havainnoista voi soittaa Vantaan poliisille virka-aikana numeroon (09)87301 ja akuuteissa tapauksissa yleiseen hätänumeroon 112.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme