Mainos
Mainos

Mustasukkainen 19-vuotias yritti polttaa perheen talon – äiti heräsi

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi 19-vuotiaan miehen tuhotyöstä 2 v 6 kk vankeuteen, kun tämä yritti polttaa kuusihenkisen perheen omakotitalon Itä-Vantaalla.

Teko tapahtui viime vuoden lokakuussa. 19-vuotias oli seurustellut naisen kanssa, joka sittemmin ryhtyi seurustelemaan talossa asuvan perheen parikymppisen pojan kanssa.

Aiemmin kyseisenä iltana kuuden hengen kaverijoukko oli soittanut perheen pojalle puhelun, jossa tätä oli uhkailtu. Poika oli aiemmin kehottanut 19-vuotiasta jättämään tyttöystävänsä rauhaa.

Perheen poika ja 19-vuotias olivat olleet kavereita, joskaan vuoteen ei yhteyttä ollut juuri pidetty.

Bensaa autoon ja ovelle

19-vuotias oli aamukolmelta kaatanut bensaa ensin pihalla olleen auton päälle ja sytyttänyt sen. Sen jälkeen hän valeli bensaa pääuloskäynnin eteen terassille ja ulkoportaille. Omien housujen lahje oli syttynyt tulee nuorukaisen sytyttäessä polttoaineen.

19-vuotias ja mukana olleet viisi muuta pakenivat paikalta.

Talossa oli perheen isä, äiti ja neljä lasta. Oikeus totesi, että vakavammilta vahingoilta vältyttiin koska perheen äiti heräsi autopalon ääniin.

Hän kertoi oikeudessa kuulleensa outoja ääniä ja noussut katsomaan. Hän näki tulen valon keittiön kaihtimien läpi. Äiti herätti perheensä.

Auto tuhoutui, mutta isä ja poika saivat taloa uhanneen palon sammumaan vesiämpäreillä

Vaarallinen ja vakava rikos

19-vuotias myönsi oikeudessa syytteen. Hän kuvaili tekoa humalaisten päähänpistoksi. Bensakanisterista oli impattu ennen sytyttämistä.

Oikeus piti tuhotyötä erittäin vakavana ja vaarallisena rikoksena.

Tuhotyöstä voidaan tuomita 4 kk-4 v vankeutta. Oikeus päätyi 2 v 6 kk ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

19-vuotiaan mukana olleet tuomittiin sakkoihin pelastusrikkomuksesta, kun he eivät ryhtyneet tulipalon takia mihinkään toimiin. Menettely osoitti oikeuden mukaan erittäin moitittavaa piittaamattomuutta toisen hengestä ja terveydestä.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme