Mainos
Mainos

Mustasukkainen mies ampui saunassa – hovioikeus hylkäsi syytteet tapon yrityksestä

Rovaniemen hovioikeus hylkäsi syytteet tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä Savukoskella tapahtuneessa ammuskelussa.

Tapaus sattui Savukoskella viime vuoden kesäkuussa. Syytetty oli laukaissut lyhentämänsä ja toimintakuntoiseksi tekemänsä deaktivoidun aseen saunassa pelotellakseen siellä istunutta miestä. Oikeuden mukaan humalassa olleen miehen teon taustalla oli mustasukkaisuus.

Aseen luoti oli osunut katon rajaan. Aseen patruunapesään poratusta reiästä oli kuitenkin osunut metallinsiruja ja hylsyn kappaleita saunan laiteilla istuneeseen asianomistajaan, aiheuttaen tämän sääreen ja sormiin pinnallisia vammoja.

Hovioikeus hylkäsi syytteet tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä. Oikeus katsoi, että syytetty oli suunnannut aseen ohi asianomistajasta, ja laukaisun tarkoituksena oli ollut vahingoittamisen sijasta säikäyttää tämä.

Mies tuomittiin laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta, rattijuopumuksesta sekä vaaran aiheuttamisesta yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Syytetty oli kokeillut asetta kerran aiemmin ja tiesi luodin lähtevän piipusta. Hänellä ei kuitenkaan ollut tarkempaa tietoa aseen toimintakunnosta. Oikeus katsoi aseen olleen käytettäessä erittäin vaarallinen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme