Mainos
Mainos

Myös omistajan veljeä vaaditaan vangittavaksi Tampereen tuhopoltosta

Poliisi on yhä vaitonainen Tampereen maanantaisen tuhopolton motiiveista. Kolme ihmistä kuoli, kun kerrostalon alakerrassa sijaitseva pizzeria sytytettiin tuleen Tampereen ydinkeskustassa.

Poliisi esittää huomenna pizzerian omistajaa ja hänen veljeään vangittavaksi törkeästä tuhotyöstä ja kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Lisäksi pidätettynä on kaksi muuta henkilöä. Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemen mukaan heidän vangitsemisestaan päätetään myöhemmin.

- Yksi pidätetyistä on omistajan veli. Muiden osalta en kommentoi, missä suhteessa he ovat omistajaan. Varsinaisia lähisukulaisia ei ole.

Törkeä tuhotyö omaan pizzeriaan?

Kaikkien pidätettyjen osalta rikosnimikkeet ovat samat. Poliisi uskoo, että pidätettyinä on nyt rikoksen toteuttamiseen osallistuneet keskeiset henkilöt.

- Poliisi uskoo, että näiden joukossa on kaksi huppupäistä miestä, jotka on nähty pakenevan paikalta. Tutkinta näyttää, olemmeko oikeassa.

- Motiivin selvittely on kesken. Tiettyjä motiiveja jo tutkintalinjoja on pystytty, ei poissulkemaan, mutta vähentämään niiden todennäköisyyttä. Motiivin suhteen on edelleen vielä auki olevia tutkintalinjoja, joita ei haluta purkaa julkisuudeen tässä vaiheessa, Kallioniemi toteaa motiiveista.

Hämeenkadun ja Aleksanterinkadun risteyksessä sijaitseva Pizzeria Juliet poltettiin varhain maanantaiaamuna.

(MTV3)

Katso Tuula Malinin juttu Tampereelta

Tutkinnanjohtaja Hannu Kallioniemi toimittaja Tuula Malinin haastattelussa:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme