Mainos
Mainos

Myrkkyhoitaja kyseenalaistaa uhrien kuolinsyitä

Niin sanottu myrkkyhoitajan juttu myllätään Helsingin hovioikeudessa perinpohjaisesti. Murhien ja murhayritysten sarjasta käräjillä tuomittu hoitaja haluaa, että asiantuntijat, henkilötodistajat ja asianomistajat kuullaan uudestaan.

Hoitaja kiistää edelleen lääkkeillä myrkyttämisen ja muut syytteet. Hän kyseenalaistaa valituskirjelmässään myös uhrien kuolinsyitä. Tämän takia myös syyttäjäpuoli esittää koko näyttönsä hovioikeudelle.

Kaikkien elävienkään asianomistajien kuuleminen ei välttämättä onnistu, koska he ovat iäkkäitä ja osalla on terveysongelmia. Hovioikeus linjaa jutun valmisteluistunnossa, että pääkäsittelyssä voidaan tarpeen vaatiessa kuunnella käräjäoikeusvaiheen nauhoitteita.

Kuusikymppinen Aino Nykopp-Koski tuomittiin viime joulukuussa elinkautiseen vankeuteen muun muassa viidestä murhasta ja viidestä murhan yrityksestä. Oikeuden mukaan nainen myrkytti hoidokkejaan lähinnä rauhoittavilla lääkkeillä laitoksissa ja kotihoidossa vuosina 2004-2009.

"Ei uusia tähtitodistajia"

Helsinkiläisen Nykopp-Kosken asianajaja Heikki Lampela kertoi STT:lle, ettei puolustuksella ole hihassaan uusia tähtitodistajia. Nykopp-Koski on kuitenkin toiveikas hovioikeuden suhteen.

- Hän uskoo, että hovioikeus arvioi ihmisten kertomukset toisin kuin käräjäoikeus ja toteaa hänet syyttömäksi, Lampela sanoi.

Nykopp-Koski ei ollut itse paikalla hovioikeuden valmisteluistunnossa, jossa pohdittiin lähinnä aikatauluja. Pääkäsittely aloitetaan marraskuussa ja loppulausuntoja kaavaillaan jouluviikolle. Käsittelypäiviä on parikymmentä. Lääkemyrkytysjuttujen lisäksi Nykopp-Koskea syytetään omaisuusrikoksista ja lääkkeisiin liittyvistä huumerikoksista.

Lääkemyrkytysvyyhti alkoi purkautua, kun yksi hoidokeista joutui henkitoreissaan sairaalaan. Esitutkinnassa jopa avattiin hautoja.

Nykopp-Koski oli mielentilatutkimuksen mukaan täydessä ymmärryksessä. Hänen todettiin olevan poikkeuksellisen taipuvainen valehteluun, erittäin kyvykäs manipuloimaan muita sekä herättämään luottamusta näennäisen ystävällisen käytöksen avulla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme