Mainos
Mainos

Myyjä narautti kysymyksillään identiteettivarkaan – mies yritti ostaa matkapuhelimia toisen henkilön passilla

Matkapuhelinmyyjän valppaus esti miestä hankkimasta kahta matkapuhelinta toisen henkilön nimiin Helsingin kauppakeskus Forumissa eilisiltana.

Helsingin poliisi kertoo, että vuonna 1980 syntynyt mies yritti tehdä toisen henkilön passilla osamaksusopimuksen kahdesta matkapuhelimesta myymälässä. Matkapuhelimien yhteisarvo oli yli tuhat euroa.

‒ Myyjä kertoi poliisille, että hänen epäilyksensä heräsi, kun mies oli kertonut eri osoitteen kuin järjestelmässä. Myyjä esitti lisäkysymyksiä, muun muassa missä kaupungissa mies on syntynyt tai missä maissa hän on passilla matkustellut. Kun mies ei osannut vastata kysymyksiin, myyjä ilmoitti asiasta vartijoille, kertoo rikoskomisario Hannu Kortelainen.

Kortelainen kehuu myyjää, että juuri näin pitää toimia, mikäli epäilee asiakkaan henkilöllisyyspapereiden aitoutta.

Poliisi otti miehen kiinni ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan petoksen yrityksestä, identiteettivarkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja lievästä kavalluksesta epäiltynä.

Epäillyn hallusta löytyi myös huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä.

Epäilty väittää löytäneenä passin Kaisaniemen puistosta. Passin omistajan mukaan passi oli ryöstetty häneltä pari viikkoa aikaisemmin. Kortelaisen mukaan identiteettivarasta ei ole alustavissa kuulusteluissa pystytty yhdistämään tuohon ryöstöön.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme