Mainos
Mainos

Naapurusto järkyttyi Kokkolan oudosta ampumisesta – "Tämä on niin rauhallista aluetta, ikäihmisiä ja lapsiperheitä"

Pieni, vajaan kilometrin mittainen kadunpätkä nimeltä Piispantie, on ollut tänä iltana vilkkaasti liikennöity. Kansaa kulkee katua päästä päähän etsimässä jälkiä eilisillan raa'asta ammuskelusta, joka johti parikymppisen miehen vakavaan loukkaantumiseen.

Missään ei näy poliisin nauhoja, ei poliisiautoja eikä sitä rikkoontunutta ikkunaa, jonka läpi on poliisin tietojen mukaan osuttu uhria päähän. Ikkunan täytyy olla siis jonkin vajaasta paristakymmenestä talosta takapihalla, naapurit pohtivat.

– Niin se täytyy olla. Mutta tämä on kaikkinensa aivan uskomatonta. Tämä on niin rauhallista aluetta, lähinnä ikäihmisiä asuu omakotitaloissaan ja muutama lapsiperhe, ei edes mitään baaria tai pubia ole alueella, Esa Jääskä ihmettelee.

Piispantien päähän on kerääntynyt naapurustoa.

– Aivan järkyttävää tämä on. Että ammutaan raketteja, se kuuluu asiaan, mutta pyssyillä ammuskelu ei, Seppo Kauppila sanoo.

Rauhallista omakotialuetta

Piispantie sijaitsee Kokkolan kaupungin laitamilla. Se on niin kutsuttua vanhaa Palonkylää eli Inkkarikylää. Alue tunnetaan rauhallisena "nukkumalähiönä", jossa suuri osa asukkaista on ikääntyneitä. Talot ovat pääosin 1950–1980-luvulta.

– Täällä ei asu mitään levotonta väkeä, ei edes alkoholisteja, tämä on niin hiljaista aluetta kapeine katuineen, koiraansa ulkoiluttava naapuri kertoo.

Esa ja Jaana Jääskä ovat järkyttyneitä, koska he olivat kotosalla eivätkä kuulleet mitään muuta kuin rakettien pauketta.

– Tuli mieleen tilanne kahden vuoden takaa, kun olimme Nizzassa. Siellä tapahtui terrori-isku kuuden sadan metrin päässä parvekkeeltamme, emmekä huomanneet silloinkaan mitään.

Nyt kun julma ammuskelu, joka on johtanut vakaviin seurauksiin, tapahtuu lähes takapihalla, tunteet ovat pinnassa.

– Jotenkin ymmärtää, että tällaista tapahtuu suuressa maailmassa, mutta että täällä kotinurkilla. Tuntuu uskomattomalta, sanoo Esa Jääskä.

Poliisi on tapahtumista hyvin vaitonainen ja kertoo ainoastaan, että ampuminen on tapahtunut uudenvuodenaattona ikkunan läpi noin kello yhdeltätoista illalla. Sisällä ollut nuori mies sai luodin päähänsä ja loukkaantui vakavasti. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme