Mainos
Mainos

Näin erotat tv-maksutarkastajan huijarista

Poliisi kertoi maanantaina Kemin alueella liikkuvasta huijarista, joka esiintyy tv-maksutarkastajana. Viestintävirasto muistuttaa, että tv-maksutarkastajat esittävät aina kuvallisen henkilökortin.

Poliisille tehdyn ilmoituksen mukaan huonosti suomea puhunut, tv-lupatarkastajaksi esittäytynyt mies yritti päästä kemiläisten asuntoihin tarkastamaan, onko asunnon televisio auki.

Viestintävirastosta kerrotaan, että tarkastajat eivät pyri sisälle asuntoon, vaan tarkastukseen liittyvät asiat hoidetaan normaalisti asunnon ovella.

Tv-maksutarkastajat ovat poliiseja tai haastemiehiä, jotka tekevät tarkastuksia sivutyönään. Suomessa kiertää tällä hetkellä 61 televisiomaksutarkastajaa. Heillä on käytössään listat niistä asunnoista, joissa ei ole voimassa olevaa televisioilmoitusta.

Tv-maksuvelvollisuus jatkuu vuoden 2012 loppuun asti ja siihen saakka myös tv-maksutarkastajat jatkavat tarkastuksia. Vuoden 2013 alusta Yleisradion julkinen palvelu hoidetaan budjettirahoituksella ja katetaan uudella henkilökohtaisella Yle-verolla.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme