Mainos
Mainos

Näin poliisi arvioi Jokerit–HIFK-kohuottelun videota

Kun Jokereiden ja HIFK:n syyskuun alussa pelatun ottelun video tuli julkisuuteen, ryhdyttiin mediassa spekuloimaan sillä, käskyttikö Jokereiden valmentajat Semir Ben-Amoria pahoinpitelemään HIFK:n Ville Peltosen.

Poliisi sai todistajalta videotallenteen tutkittavaksi ja se toimitettiin keskusrikospoliisin rikostekniseen laboratorioon arvioitavaksi. Videolta erottuu ensin huuto "Nyt Ville men…", kun Ville Peltonen on hypännyt kaukaloon. Tämän jälkeen nauhalta kuuluu, että "mulejää, mulejää" tai "musjää, musjää" sekä "tapa se -tun kusipää".

Keskusrikospoliisin lausunnon mukaan siihen ei saatu kuitenkaan selvyyttä, miltä suunnalta ääni tulee tai kenen ääni on kyseessä.

Lisäksi lausunnossa todettiin, että on mahdollista, että kaikki repliikit on sanonut sama henkilö. Ne voivat olla myös useamman henkilön sanomia. Poliisin mukaan taustametelin takia puhujat huutavat, joten huudon voimakkuuden tai äänenkorkeuden perusteella ei voida tunnistaa tai erotella puhujia.

Syyttäjä Eija Velitski päättikin olla nostamatta syytteitä Jokereiden valmentajia Tomi Lämsää ja Tomek Valtosta vastaan, koska näyttöä rikoksille ei ollut riittävästi. Sen sijaan syytteen pahoinpitelystä sai Jokereiden pelaaja Semir Ben-Amor.

Pahoinpitelysyyte liittyy syyskuun alussa pelattuun Jokerit–HIFK-jääkiekko-otteluun, jossa sattui useita tappeluita. Ottelun puhuttavin tilanne oli juuri Jokereiden Semir Ben-Amorin hyökkäys HIFK:n Ville Peltosen kimppuun. Tästä hyökkäyksestä hän sai syytteen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme