Mainos
Mainos

Näin poliisi selvitti 1990-luvulta jatkuneen parkkimittarirahojen varastamisen: ”Tietyillä henkilöillä hirveä määrä kolikoita”

Keskusrikospoliisin mukaan kavallettu summa on useita satoja tuhansia euroja ja se tulee kasvamaan.

Poliisi epäilee kahden Turun kaupungilla työskennellen miehen vieneen huomattavan summaan käteistä rahaa pysäköintiautomaattien tyhjennyksien yhteydessä. Automaattien tyhjennys on kuulunut miesten työtehtäviin. Rikosten epäillään alkaneen jo 1990-luvulla, ja jatkuneen poliisin kiinniottoihin eli lokakuuhun asti. 

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omien selvitystensä kautta. 

– Toisen rikostutkinnan yhteydessä tuli ilmi, että Turussa päin tietyillä henkilöillä on hirveitä määriä kolikoita. Lähdettiin selvittämään, mitä siinä on taustalla ja siitä rupesi vyyhti aukeamaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markus Laine keskusrikospoliisista.

Miehiä epäillään törkeistä kavalluksista ja varkauksista. Juttuun liittyy myös kolmas henkilö, jota epäillään törkeästä varkaudesta. Hän on aikaisemmin työskennellyt Turun kaupungilla.

Laineen mukaan miesten epäillään saaneen rikoshyötynä useita satoja tuhansia euroja.

– Se summa tullee kasvamaan. Kaupungin kanssa selvitellään, kuinka suurista summista on kyse, mutta useista sadoista tuhansista euroista voidaan jo tässä vaiheessa puhua. Päivittäinkin viedyt summat ovat olleet merkittäviä. Kyllä niissä raha liikkuu. Ei puhuta mistään muutamista kolikoista vaan suurista summista.

Kaikki kolme pääepäiltyä ovat Turun seudulla asuvia, noin viisikymppisiä miehiä. Kaksi heistä on edelleen tutkintavankeudessa.

– Tämä on erikoinen juttu, varsinkin kun se on jatkunut näin pitkään.

Useiden kotietsintöjen yhteydessä on löydetty osa varastetuista kolikoista. Poliisi ei kerro yksityiskohtaisesti sitä, miten valtava määrä kolikoita on saatu muutettua helpommin käytettävään muotoon.

– Heillä on ollut käytössään useita keinoja.

Käräjäoikeus on asettanut epäiltyjen omaisuutta väliaikaiseen vakuustakavarikkoon. Toimenpiteellä on tarkoitus turvata, että edes osa rikoshyödystä saadaan takaisin.

Kolmen pääepäillyn lisäksi juttuun liittyy useita henkilöitä, joita epäillään rahanpesusta ja kätkemisrikoksista.

Jutussa on nostettava syyte tammikuussa.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme