Mainos
Mainos

Näin teinityttö joutui lehtorin alistamisen uhriksi – kohteli ensin hyvin, sitten kaikki muuttui

Teinitytön seksuaalinen hyväksikäyttö ja parittaminen alkoi nettiviestittelystä. Vaikeassa elämäntilanteessa ollut tyttö tapasi miehen, joka osoitti hänelle kaivattua kiinnostusta.

54-vuotias itäsuomalainen lehtori tuomittiin yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa teini-ikäisen tytön pitkään jatkuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja tytön parittamisesta.

Tyttö kohtasi miehen ensimmäisen kerran keväällä 2011 internetissä. Tyttö oli ollut hyvin yksinäinen tavatessaan miehen seuranhakufoorumilla, jolla mies oli hakenut kaveri- ja seksiseuraa. Sivuston ikärajan vuoksi tyttö oli kertonut olevansa 16-vuotias.

Mies kertoi omissa kuulusteluissaan etsineensä netistä nuorempaa naista.

Tyttö oli jo lapsena kärsinyt ahdistuksesta ja hänelle oli diagnosoitu 13-vuotiaana paniikkihäiriö ja julkisten paikkojen pelko. Hän myös pelkäsi nuorempaa, mielenterveysongelmaista ja väkivaltaista sisarustaan, eikä uskaltanut olla kotona.

Myös äidin mielenterveydessä oli ongelmia, perheen asumisolot olivat huonot ja sen talous oli tiukalla.

Lääkärin lausunnon mukaan lapsuuden traumaattinen tausta ja koulukiusaaminen ovat vaikuttaneet siihen, että asianomistajalla on ollut kyvytön suojaamaan itseään.

Kaulapanta omistuksen merkiksi

Netissä tutustumisen jälkeen mies ja tyttö päättivät tavata. Ensimmäisellä tapaamiskerralla mies oli suudellut tyttöä, joka oli kertonut olevansa 14-vuotias. Tyttö oli tyydyttänyt miestä käsin ja mies oli kosketellut tämän intiimialueita.

Miehen mukaan hän ei tässä vaiheessa ollut tietoinen tytön oikeasta iästä.

Viestittelyä jatkui seuraavan viikon, jonka jälkeen tyttö meni viikonloppuna tapaamaan miestä tämän luo. Miehen luona he olivat suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä useita kertoja ja nauttivat alkoholia. Tyttö oli tätä tapaamista ennen neitsyt. Matkalla kotiin mies osti tytölle jälkiehkäisypillerin.

Tapaamiset ja seksi jatkuivat seuraavalla viikolla. Mies sai myös suostuteltua tytön olemaan kuristettavana seksin yhteydessä, mistä tuli tämän tahdonvastaisesti tapa.

Häntä oli myös sidottu seksin yhteydessä ja mies oli kehottanut häntä tutustumaan ”omistajuussopimuksiin”, joiden tarkoituksena on alistuminen toisen ihmisen alaisuuteen. Tyttö sai mieheltä 15-vuotislahjaksi kaulapannan omistuksen merkiksi.

Haki turvaa

Tyttö muutti miehen luokse vuoden 2011 lopussa. Lääkäri arvioi, että näiden syiden vuoksi tytöllä oli tarve päästä pois kotoaan. Lääkärin lausunnon mukaan on mahdollista, että tyttö myös haki turvaa, sillä hänellä ei ollut turvallista suhdetta aikuisiin.

Hänellä ei myöskään ollut kykyä arvioida, millainen olisi normaali parisuhde.

Mies väitti oikeudessa tytön olleen tietoinen mitä teki ja tehneen sen omasta tahdostaan. Hänen näkemyksensä mukaan pari oli rakastunut ja tytön olleen miehen tasavertainen kumppani tämän iästä huolimatta.

Pyrki miellyttämään miestä

Jossain vaiheessa mies oli alkanut läpsiä tyttöä ja ajan myötä läpsäisyt muuttuivat lyönneiksi. Sadomasokistinen seksi ei ollut tytölle tuttua. Tyttö piti tätä normaalina toimintana, kuten harrastetun sadomasokistisen seksin erilaisia muotoja.

Hän kertoo, ettei ollut nauttinut sadomasokismista, mutta oli suostunut, koska ei halunnut muuttaa pois miehen luota. Tyttö kertoo totelleensa miestä, pyrkineensä ennakoimaan hänen halunsa ja välttämään pettymysten tuottamista. 

Tyttö oli kokenut kohtelun ikäväksi, mutta rakasti tätä ja piti häntä tärkeänä. Hän ajatteli heidän olevan seurusteleva pari ja piti suhdetta normaalina.

Vasta kun hän suhteen lopussa alkoi saada mieheltä tappouhkauksia, hän tajusi, ettei kaikki ole kunnossa.

Kohteli ensin hyvin – sitten kaikki muuttui

Tuomiosta selviää, että mies oli ollut tyttöä kohtaan ystävällinen, kohtelias, kehunut tyttöä ja ollut kiinnostunut tämän mielipiteistä.

Tytön mukaan kukaan ei aikaisemmin ollut samalla tavalla kiinnostunut hänestä. Hän oli vuonna 2011 ajatellut olevansa aikuinen, joka huolehtii itsestään ja jolla on poikaystävä.

Tätä oli jatkunut vajaan vuoden, kunnes miehen alkoholinkäyttö lisääntyi. Kun tyttö oli muuttanut miehen luo, tämä alkoi puhua rahan hankkimisesta. Tyttö oli ajatellut olevansa vastuussa elatuksesta miehen tapaan. Mies oli ehdottanut tälle seksin myymistä rahan hankkimiseksi.

Tyttö tilitti miehelle suuren osan tuloistaan, ja mies vahti tämän toimintaa. Mies oli vaatinut häntä tienaamaan enemmän ja myös suuttunut raha-asioista. Kukaan muu kuin mies ei tiennyt tytön myyvän seksiä, sillä tyttö pelkäsi asian paljastumisen johtavan huostaanottoon.

Seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja parituksesta tuomittua Kari Maurasta epäiltiin myös useista muista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä nettikeskusteluissa. Seksiehdotuksia, prostituutiovinkkejä ja kuvia sisältäneistä viesteistä ei kuitenkaan annettu tuomiota, sillä nimimerkkien takaa keskustelua käyneiden iästä ja henkilöllisyydestä ei saatu varmuutta.

Nimimerkkien haltijat jäivät poliisille tuntemattomiksi. Keskustelut käytiin vuosina 2013–2015.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme