Mainos
Mainos

Nainen Aarnio-käräjillä: Olen hengenvaarassa

Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota koskevassa huumausaine- ja virkarikosoikeudenkäynnissä nähtiin tänään erikoinen välikohtaus, kun oikeudessa kuultu helsinkiläisnainen kertoi itseensä kohdistuvasta hengenvaarasta.

Hän ei kuitenkaan kertonut, kuka häntä uhkaa.  

Naisen mukaan kuulemiset oikeudessa ovat aiheuttaneet hengenvaaran ja hänen sanomisiinsa pyritään nyt vaikuttamaan eri suunnista. 

Oikeussalissa jouduttiin pitämään ylimääräinen tauko, koska nainen ei pystynyt itkultaan jatkamaan istuntoa.

Tauon jälkeen nainen kertoi asiaa yksilöimättä itseensä kohdistuvista vaikuttamisyrityksistä, joita ei hänen mukaansa ole mahdollista torjua.  

– Ei mua kukaan suojele kuitenkaan, sitten kun mä tuolla yksin menen.  

Naista hiillostettiin oikeudessa jo kolmatta päivää.  

Hän on ainoa henkilö, joka on esitutkinnassa suoraan kertonut Aarnion osallisuudesta huumebisneksiin. Hän on kuitenkin kiistänyt kertomuksensa täysin oikeudenkäynnin henkilökuulemisen aikana ja sanonut satuilleensa kuulusteluissa.  

Nainen on itsekin Aarnion kanssa syytettynä huumausainejutussa, joten häntä ei kuulla jutussa todistajana vaan todistelutarkoituksessa.  

Aarnio-kertomus vaihtui KRP-haukuiksi  

Kuulusteluissa nainen kertoi Aarnion ja hänen välisestä rahaliikenteestä, yhteisistä käynneistä huumekätköillä, tapaamisista ja viestittelystä.

Syyttäjän näkemyksen mukaan naisen esitutkintakertomus tukee teletunnistetietojen perusteella luotua kuvaa siitä, että Jari Aarnio olisi yli tuhannen kilon huumausainejutun päätekijä, Pasilan mies.  

Tällä viikolla oikeudessa nainen on kertonut, ettei hän täysin tiennyt, kenen huumepoliisin kanssa oli tekstiviestittelyään milloinkin käynyt.

Hän myös kiisti rahaliikenteen ja huumekätköillä käymisen.   

Syyttäjän kysyessä tarinan muuttumisesta nainen vastasi, että keskusrikospoliisi tarjosi hänelle Aarnion nimeä valmiina.

Nainen kertoi kehittäneensä yksityiskohtaisen "sadun" Aarniosta päästäkseen eroon kuulustelusta. Naisen mukaan olisi epäuskottavaa, että hän vakavissaan kertoisi myös itseensä kytkeytyvästä huumausainevyyhdistä poliisille.  

Syyttäjä vaatii Aarniolle huumeista ja virkarikoksista 13 vuoden tuomiota. Aarnio kiistää kaikki syytteet. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme