Mainos
Mainos

Nainen haksahti netticasanovaan – kavalsi 60 000 euroa työnantajalta

Törkeän petoksen uhriksi joutunut nainen menetti työpaikkansa kavallettuaan kymmeniä tuhansia euroja työnantajaltaan.

Itä-Suomen poliisilaitos kertoo, että Etelä-Savosta kotoisin oleva keski-ikäinen nainen tapasi netin keskustelufoorumilla ulkomaalaisen miehen toukokuussa 2013.

Muutaman viikon keskustelun jälkeen mies ilmoitti rakastuneensa naiseen ja haluavansa muuttaa Suomeen naisen luokse.

Mies halusi myös lähettää rahojaan etukäteen Suomeen. Nainen suostui tähän pitkän väännön jälkeen. Miljoonien eurojen lähetyksiin tarvittiin kuitenkin rahaa Suomesta, sillä miehen väitteen mukaan 9-kiloinen rahalähetys oli jumissa ensin Lontoon ja myöhemmin Suomen tullissa.

Mitään miljoonia ei oikeasti ollut olemassa, mutta nainen saatiin lähettämään ulkomaille 60 000 euron "tullimaksu" Western Unionin kautta elokuussa 2013. Summa ei ollut peräisin naisen säästöistä, vaan hän kavalsi sen työpaikaltaan. Kun asia tuli ilmi, työnantaja irtisanoi naisen kanssa tehdyn yrittäjyyssopimuksen.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä petoksena ja törkeänä kavalluksena. Poliisi epäilee rahojen menneen Afrikkaan.

Poliisi myös varoittaa, että etenkin ulkomailta peräisin olevissa rahalähetyspyynnöissä kyse on usein rikollisesta rahanpesusta. Tässä tapauksessa kyse ei kuitenkaan ollut kyse siitä, vaan poliisin mukaan eri höynäytyksestä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme