Mainos
Mainos

Nainen heräsi aamuyöllä – sängyssä oli hiippari

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan miehen sakkoihin kotirauhan rikkomisesta, kun tämä tunkeutui yöllä salaa helsinkiläisnaisen asuntoon. Nainen ei tuntenut miestä.

Tapaus sattui kesäkuun alussa.

Nainen kertoi oikeudessa, että hän oli ollut yksin lastensa kanssa kotona kerrostaloasunnossa nukkumassa. Kello oli ollut hieman yli viisi aamuyöllä, kun hän oli herännyt tunteeseen, että joku on hänen vieressään.

Kun nainen avasi silmänsä, hän näki ennestään tuntemattoman miehen kasvot noin 30 cm:n päässä.

Mies oli sanonut, että onneksi se oli hän eikä joku hullu. Mies kertoi naiselle, että hän oli tullut katsomaan oliko kaikki hyvin, kun ulko-ovi oli ollut raollaan.

Oikeudenkäynnissä siihen ei saatu varmuutta oliko ovi ollut auki vai oliko mies tiirikoinut sen.

Nainen oli mennyt shokkiin, eikä uskaltanut huutaa. Hän yritti olla ystävällinen, koska ei tiennyt miten mies olisi reagoinut.

Nainen oli nukkunut pelkissä stringeissä. Hän pukeutui nopeasti, kun mies kyseli henkilökohtaisia asioita.

He kävivät parvekkeella tupakalla, jonka jälkeen nainen pyysi miestä poistumaan. Tämä yritti hieroa naisen hartioita sekä silittää tukkaa.

Lopulta mies suostui lähtemään, kun nainen antoi puhelinnumeronsa. Eteisessä nainen huomasi, että mies oli riisunut kenkänsä ja takkinsa tullessaan asuntoon.

Mies soitti välittömästi numeroon ilmeisesti tarkistaakseen, että se oli oikea.

Poliisit paikalle

Miehen lähdettyä nainen oli ruvennut itkemään. Puhelimitse tavoitettu miesystävä kehotti soittamaan poliisit, jotka eivät kuitenkaan löytäneet hiippailijaa.

Nainen yritti poliisin kehotuksesta tavoittaa miestä, mutta tämä ei vastannut. Lopulta nainen sai sovittua tapaamisen lähikaupan kulmalle. Nainen katseli parvekkeelta ja soitti poliisit, kun mies ilmestyi paikalle.

Nainen joutui hakeutumaan lääkäriin. Hän ei enää uskaltanut nukkua asunnossaan yksin ja on vaihtamassa asuntoa.

Nainen kertoi, että tapahtumasta oli tullut ”likainen olo”. Myöhemmin nainen oli nähnyt miehen muutamia kertoja lähikaupassa. Se laukaisi paniikkitunteita.

”Ei pahoja aikeita”

21-vuotias mies selosti oikeudessa, että hän oli päässyt jonkun perässä alaovesta kerrostaloon ja hän oli menossa neljännessä kerroksessa asuvan tuttavansa luokse.

Kun ovi oli ollut auki, mies oli mennyt sisään. Hän oli nähnyt lapset nukkumassa.

Naisen sänkyyn mies kertoi menneensä, jotta tilanne pysyisi rauhallisena. Miehen tarkoituksena oli kertoa, että ovi oli auki.

Mies kertoi, ettei hänellä ollut pahoja aikeita ja hän oli nyt pahoillaan asiasta.

Sakkoja

Käräjäoikeus langetti kotirauhan rikkomisesta 50 päiväsakkoa, mistä miehen tuloilla kertyi maksettavaa 850 euroa.

Oikeus määräsi miehen maksamaan naiselle korvauksia henkisestä kärsimyksestä 1000 euroa, kivusta ja särystä 1800 euroa sekä oikeudenkäyntikuluja 2800 euroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme