Mainos
Mainos

Nainen jätti neljä kissaansa nääntymään asuntoon – sai 20 päivää ehdollista

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi naisen ehdolliseen vankeuteen tämän jätettyä neljä kissaansa asuntoon ilman hoitoa muuttaessaan itse muualle.

Nainen tuomittiin vuosien 2015 ja 2016 vaihteessa tapahtuneesta teosta 20 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Naisella oli neljä kissaa, jotka jäivät asuntoon naisen muutettua sillä seurauksella, että kaksi kissoista kuoli nälkään ja janoon, ja kolmas jouduttiin lopettamaan sen ollessa erittäin kuivunut ja laiha.

Neljäs kissoista oli ilmeisesti päässyt poistumaan asunnosta. Tämä kissoista löydettiin myöhemmin pihalta, ja se pääsi uuteen kotiin.

Nyttemmin 25-vuotias nainen kertoi elämäntilanteensa olleen haastava, ja hänellä oleen ongelmia asunnossa tuolloin asuneen veljeensä kanssa.

Naisen kertoman mukaan tilanne äityi lopulta niin pahaksi, ettei veli päästänyt naista enää asuntoon. Veljen jäljiltä asunto oli jäänyt epäsiistiin ja huonoon kuntoon.

Huoltomies löysi raadot

Oikeus katsoi, että kissat olivat naisen, ja tämän olisi pitänyt hankkia varmuus siitä, että kissat saavat tarvitsemaansa ravintoa, juotavaa ja muuta hoitoa siitä huolimatta, ettei hän itse pääse asuntoon.

Nainen oli kuitenkin paikkakunnalta muuttaessaan jättänyt varmistamatta, että kissoista pidetään huolta.

Nainen on kertomuksensa mukaan kertonut tilanteestaan sosiaaliviranomaisille ja poliisille. Oikeus ei kuitenkaan saanut selville, miten hän oli kertonut näitä kissoja koskevasta huolestaan, koska viranomaiset eivät niiden osalta olleet ryhtyneet toimenpiteisiin.

Eläinsuojelutarkastuksesta selviää, että kissat oli löytänyt asuntoa tarkastanut huoltomies.

Naisen katsottiin menetelleen törkeän huolimattomasti. Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi nainen määrättiin yhden vuoden eläintenpitokieltoon. Kielto koskee kaikkia eläimiä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme