Mainos
Mainos

Nainen vainosi sosiaalityöntekijöitä vuosia – puheluita vuorokauden ympäri, naisen "ihastus" sai lahjaksi kukkia, karamelleja, viiniä ja puukon

Kahta sosiaalityöntekijää vainonnut nainen tuomittiin lyhyeen ehdolliseen vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa hieman yli viikko sitten.

Nainen oli vuosien 2014-2016 aikana lähetellyt lukemattomia viestejä ja soitellut toistuvasti sosiaalityöntekijälle, jonka asiakkaana hän oli ollut aiemmin. Syyttäjän mukaan yhteydenottojen sisältö oli välillä kuvastanut naisen ihastuneisuutta toiseen. Osa viesteistä oli aggressiivisia.

Viestien lisäksi vainoaja oli viettänyt aikaa uhrin työpaikan läheisyydessä, heitellyt tätä esineillä, huudellut loukkaavasti ja asettautunut tämän auton eteen, niin ettei nainen päässyt poistumaan työpaikaltaan.

Muina aikoina autolle oli jätetty viestejä ja lahjoja kuten karamelleja, valokuvia ja turvasumute.

Lahjuksia sai myös toinen naisen ihastus, joka on myös sosiaalityöntekijä. Tämän auton läheisyyteen oltiin tuotu vuosien 2014-2015 aikana muun muassa kukkia, karamelleja viinipulloja ja puukko.

Syyttäjän mukaan lahjat, yli 200 tekstiviestiä sekä kaikkiin vuorokauden eri aikoihin soitetut puhelut osoittivat naisen yksipuolista huomionkaipuuta. Ihastuksen kohde kuitenkin koki etenkin puukkolahjan uhkaavaksi, ja ilmoitti sen saatuaan naisen käytöksestä viranomaisille.

Autolle ilmestyneen puukon lisäksi naista ahdisti muun muassa se, että vainoaja oli kerran yllättänyt hänet työpaikan parkkihallissa juoksemalla kohti ja lyömällä lujaa hänen autonsa kattoon. Toisella kertaa nainen oli änkeytynyt hänen työpaikalleen, halannut häntä väkisin ja yrittänyt estää häntä liikkumasta.

Naiselle luettiin oikeudessa tuomio kahdesta vainoamisesta. Samalla käsiteltiin tapaus, jossa naisen omistama sekarotuinen koira oli purrut vanhempaa naista käteen ja reiteen helsinkiläisen ostoskeskus Kolumbuksen ulkopuolella. Nainen tuomittiin vainoamisten lisäksi eläimen vartioimatta jättämisestä ja vammantuottamuksesta.

Mielenterveysongelmiensa vuoksi alenteisesti syyntakaisena tuomittu nainen sai teoistaan kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Tuomio ei ole lainvoimainen ja siihen voidaan hakea muutosta hovioikeudesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme