Mainos
Mainos

Nainen välitti alkoholia ja tupakkaa alaikäisille – selitteli sillä, ettei pyytänyt hausta maksua

Poliisi epäilee keski-ikäisen naisen välittäneen Seinäjoella alkoholijuomia ja tupakkaa nuorille. Lapset olivat iältään 13–17-vuotiaita.

Epäillyt teot tapahtuivat vuosina 2015–2017. Poliisin tiedossa on noin 15 lasta ja nuorta, jotka ovat naisen välittämänä alkoholia ja tupakkaa saaneet. Poliisi aloitti tapauksesta esitutkinnan, kun yksi nuorista joutui sairaalahoitoon liiallisen alkoholinkäytön takia.

Selitteli tekoa monin tavoin

Nainen on perustellut poliisin mukaan välitystoimintaansa sillä, että hänestä nuoret saivat luotettavan hakijan, joka ei ole ottanut hakupalkkaa välittämistään alkoholijuomista ja tupakasta. Hänen mukaansa nuoret hankkivat alkoholia ja tupakkaa tavalla tai toisella, ja voivat tämän vuoksi joutua petetyksi tai maksamaan kohtuuttomia hakupalkkioita. Nainen kertoo myös valistaneensa nuoria alkoholin kohtuullisesta käytöstä sekä tupakan ja alkoholin haitoista ja vaaroista.

Enimmillään nainen kertoo välittäneen yhdelle nuorelle noin sata tölkkiä olutta ja noin 50 askia tupakkaa puolentoista vuoden aikana. Vähimmillään välitystoimintaa on tapahtunut vain yhden kerran.

Nainen mieltää toimineensa väärin ja lainvastaisesti, ja poliisi on tutkinut tapausta törkeänä alkoholirikoksena ja tupakan myyntirikoksena. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme