Mainos
Mainos

Nainen vankina yli viisi tuntia: Näin Porvoon sieppaus eteni

Porvoossa tammikuussa siepattu parikymppinen nainen koki syyttäjän mukaan erityistä julmuutta vapaudenriistonsa aikana. Poikkeuksellista tapausta käsitellään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tänään.

Syyttäjän mukaan sieppaamisesta syytetty mies muun muassa uhkasi naista raiskauksella saadakseen rahaa ja sitoi tämän pakkausteipillä ja tietokoneen johdolla erittäin tiukasti.

Tapahtumat alkoivat metsäpolulla, kun sieppauksesta syytetty 22-vuotias mies tarttui työmatkalla ollutta naista takaapäin kiinni ja raahasi tämän syvemmälle metsään. Sen jälkeen syytetty sitoi naisen teräaseella uhaten.

Naisen jalat ja kädet sidottiin lukuisilla kerroksilla pakkausteippiä, silmien eteen vedettiin teippiä ja hänen suuhunsa laitettiin hansikas. Tämän jälkeen epäilty kantoi naisen autoonsa ja ajeli autolla viiden ja puolen tunnin ajan ympäri Porvoota. Nainen pelastui tilanteesta sattumalta, kun poliisi pysäytti epäillyn auton rutiinitarkastuksen takia. 

Syyttäjä vaatii kolmen vuoden vankeutta

Matkan aikana epäilty on saanut naiselta uhkailemalla rahaa. Epäilty sai nostettua naisen tililtä rahaa 140 euroa, mutta yritti saada sitä enemmän varastamalla uhrin pankkitunnukset tämän kotoa.

Epäiltyä sieppaajaa syytetään törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä ja virkamiehen vastustamisesta. Syyttäjä vaatii hänelle vähintään kolmen vuoden vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mielestä teko on ollut törkeä sen suunnitelmallisuuden, käytetyn väkivallan, sen keston ja uhrin liikkumista rajoittavien toimenpiteiden takia. Lisäksi väkivallan uhka on ollut vakava, sillä naista uhattiin muun muassa raiskaamisella ja tappamisella.

Vastaaja kiistää törkeät tekomuodot, mutta myöntää tapahtumat pääosin. Hän kiistää kuitenkin, että olisi uhannut raiskata tai tappaa. Puolustuksen mukaan teon motiivina oli raha.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme