Mainos
Mainos

Naiskolmikon ravintolailta päättyi tragediaan – ”Olisi voinut olla kuka tahansa meistä”

Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen (sd.) ja kaksi naistoimittajaa ammuttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ravintolan eteen.

Paikallislehti Uutisvuoksen mukaan Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan yhteistoimituksen toimittajat olivat lauantai-iltana teatterimatkalla Helsingissä.

Teatteriseurueen palattua Imatralle noin yhdentoista aikaan illalla kaksikko liittyi Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppisen seuraan.

Lehden mukaan he siirtyivät yhdessä ravintola Vuoksenvahtiin.

Poliisi epäilee ampumisesta epäillyn miehen tulleen paikalle ravintola Vuoksenvahdin edustalle omalla autollaan, ottaneen aseen takakontistaan ja ampuneen naisia päähän ja keskivartaloon näiden poistuessa ravintolasta. Hän ampui neljästä viiteen laukausta metsästysaseella.

Poliisi sai ilmoituksen aseen kanssa liikkuvasta miehestä puoliltaöin. Lähellä ollut poliisipartio pääsi nopeasti paikalle, mutta partion saapuessa paikalle uhrit olivat jo kuolleet.

Tekijä jäi paikalle odottamaan poliisia. 


”Se olisi voinut olla kuka tahansa meistä”

Imatran Vuoksenvahdin ravintolan edusta oli sunnuntai-iltana hiljainen. Ihmisiä kulki ohi ja osa pysähtyi paikalle. Osa kyynelehti, yksi halasi SPR:n kriisityöntekijää. Ravintolan edustalla oli iltapäivällä kello viiden jälkeen noin satakunta kynttilää ja yksittäisiä ihmisiä.

Imatralainen Anne kävi laskemassa paikalle kynttilän. Hän haluaa esiintyä jutussa vain etunimellään.

– Se olisi voinut olla kuka tahansa meistä, Anne sanoo.

Anne kertoo, ettei tuntenut ketään uhreista, mutta sanoo olevansa syvästi järkyttynyt ja surullinen omaisten puolesta.

– Tällainen järkyttää hetken, mutta sitten se unohtuu ja sitä jatkaa elämäänsä. Mietin vain niitä omaisia. Heille tämä jatkuu vuosia, eikä tästä ehkä toivu koskaan. Se on ihan hirveää.

Imatralainen Anne sanoo, ettei osaa olla vihainen tekijälle, vaan haluaisi tietää veritekoonjohtaneet syyt.

– Saavatko nuoret apua tarpeeksi ajoissa jos on ongelmia? Täälläpäin on nuorilla paljon työttömyyttä ja päihdeongelmia.

– En tunne vihaa, myötäsurua tunnen.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme