Mainos
Mainos

Poliisille sakkoja – ase laukesi vahingossa pukuhuoneessa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella Espoossa työskentelevä poliisi sai 740 euron sakot varomattomasta käsittelystä ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Poliisi sai sakot, koska hänen virka-aseensa laukesi vahingossa maaliskuussa 2016 poliisiaseman pukuhuoneessa.

Poliisi kertoi, että ase laukesi, kun hän oli pukeutumassa työasuun, ja laittamassa asuun kuuluvaa varustevyötä ylleen.

Pukeutumistiloissa hän oli menettänyt otteensa vyöstä, jolloin vyö oli alkanut pudota. Kun poliisi oli yrittänyt saada kiinni vyöstä, hänen oikean käden sormensa oli osunut vyössä asekotelossa olleeseen viritettyyn aseeseen ja ase oli siksi lauennut.

Poliisin mukaan sormi osui aseen liipasimeen, koska pistoolikotelon turvakaari oli löystynyt. Myöhemmin poliisi oli kiristänyt turvakaareen.

Aseen lauetessa pukuhuoneessa ei ollut muita ihmisiä.

Tapauksen jälkeen poliisi joutui käymään aseenkäsittelykokeessa. Espoon käräjäoikeus langetti poliisille 20 päiväsakkoa varomattomasta käsittelystä ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot