Mainos
Mainos

Naista haukuttiin seksityöläiseksi – sai 500 euron korvaukset

Helsingin käräjäoikeus langetti 500 euron kärsimyskorvaukset, kun nainen nimitteli toista seksityöläiseksi.

Tapahtumat sattuivat kesäkuussa 2013 ravintola Merimakasiinissa Helsingissä, kun mies oli syömässä naisystävänsä kanssa. Pöydässä istuivat myös miehen 11-vuotias tytär, aikuinen poika tyttöystävänsä kanssa sekä naisen 7-vuotias poika.

Paikalle saapui 11-vuotiaan tytön isoäiti, joka pyysi tytön mukaansa. Tapahtumien taustalla olivat isoäidin tyttären eli tytön äidin ja entisen vävyn eli tytön isän erimielisyydet lapseen liittyen. Isoäidin mukaan lastensuojelun kanssa oli sovittu, ettei tyttö saisi olla miehen uuden naisystävän seurassa.

Ravintolassa isoäiti ilmoitti, ettei tyttärentytär saisi olla seksityölaisen seurassa. Hänen käsityksensä mukaan vävyn naisystävä oli eroottinen tanssija.

Mies kehotti isoäitiä useamman kerran poistumaan paikalta. Isoäiti menikin ja 11-vuotias seurasi perässä, kun oli saanut ruoka-annoksen ravintolasta mukaan. Tytön äiti odotti autossa ravintolan ulkopuolella.

Tuomio

Käräjäoikeuden mukaan 71-vuotias isoäiti ei esittänyt oikeudessa mitään näyttöä siitä, että naisystävä olisi työskennellyt eroottisena tanssijana tai muunakaan seksityöläisenä. Salissa kuultiin todistajaa, joka oli kerran ollut eräällä klubilla ja nähnyt naisystävän siellä asiakkaana.

Oikeuteen ei myöskään tuotu näyttöä siitä, että lastensuojelu olisi asettanut tapaamisten ehdoksi sen, ettei uusi naisystävä olisi paikalla.

Käräjäoikeus katsoi isoäidin syyllistyneen kunnianloukkaukseen, kun hän käytti seksityöläinen-nimitystä.

Rangaistukseen naista ei tuomittu, koska väärän tiedon oli antanut isoäidin oma tytär ja isoäiti oli ollut huolissaan lapsenlapsestaan ja halunnut suojella tätä.

Isoäidille kuitenkin kertyi jutusta maksettavaksi korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Käräjäoikeus katsoi kärsimyskorvaukseksi 500 euroa ja lisäksi isoäidin on maksettava 4800 euroa naisystävän oikeudenkäyntikuluja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme