Mainos
Mainos

Naisystävänsä entisen kumppanin kuristaneen tuomion pituus puolittui hovissa – uhri oli ensin hyökännyt naisen kimppuun

Itä-Suomen hovioikeus on lieventänyt rangaistusta jutussa, jossa mies kuristi hengiltä naisystävänsä entisen seurustelukumppanin. Henkirikos tapahtui Lahden Ahtialassa viime vuoden elokuussa.

Hovioikeus katsoi, että Mario Härkönen (ent. Piirimägi) syyllistyi hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tappoon ja tuomitsi hänet viiden vuoden vankeuteen. Käräjäoikeudessa mies oli viime vuoden lopulla tuomittu 9,5 vuoden vankeuteen taposta.

Kuristamista edelsi kamppailu, jossa olivat mukana uhri, Härkönen ja tämän naisystävä. Härkösen mukaan hänen tarkoituksenaan ei ollut tappaa uhria, vaan estää tätä tekemästä naiselle enempää väkivaltaa.

Hovioikeus katsoi, että vaikka uhri oli hyökännyt Härkösen ja naisen kimppuun, Härkösellä ei ollut oikeutta käyttää puolustukseksi kuristamisen kaltaista vaarallista väkivaltaa. Hovioikeus antoi ratkaisunsa aiemmin syksyllä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme