Mainos
Mainos

Näkörajoitteinen mies ryöstettiin rappukäytävässä Helsingissä, uhrin kimppuun käytiin kotiovella – poliisi kaipaa havaintoja

Kahden toistaiseksi tuntemattomaksi jääneen miehen epäillään ryöstäneen noin kolmekymppisen näkörajoitteisen miehen eilen illalla Helsingin Kalliossa. Teko tapahtui noin kello 20.15–20.30.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun näkörajoitteinen mies oli viettänyt iltaa lähistöllä sijaitsevassa ravintolassa Viidennellä Linjalla Porthaninkatua vastapäätä. Hän poistui ravintolasta ja käveli kotiinsa Neljännelle linjalle.

Kun mies astui rappukäytävään, hän kuuli, että rappuun tuli muitakin. Uhri kertoi menneensä kotinsa ovelle, kun kaksi miestä tarttui häneen ja kaatoi hänet maahan.

Tekijät uhkailivat miestä suomeksi, ja toinen heistä piti uhria maassa, kun toinen kaiveli hänen taskujaan. Tapahtuman yhteydessä uhri sai lieviä vammoja, jotka eivät vaatineet sairaalahoitoa. Epäillyt veivät uhrin mukaan häneltä jonkin verran käteistä rahaa.

Uhri alkoi huutaa apua, kun miehet kävivät häneen kiinni. Naapuri soitti avunhuudot kuullessaan hätäkeskukseen, mutta poliisin tullessa paikalle tekijät olivat jo ehtineet poistua paikalta.

Poliisi pyytää havaintoja kahden todennäköisesti ravintolasta uhria seuranneen miehen liikkeistä sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 417 931.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme