Mainos
Mainos

Nämä seikat tekevät teinitytön surmasta poikkeuksellisen - poliisi kertoo

Poliisi pitää Seinäjoella tapahtuneen nuoren tytön henkirikosta poikkeuksellisena tapauksena.

– Olen oman urani aikana kohdannut muutamia vastaavia tapauksia, mutta tämänkaltainen henkirikos ei ole kovin yleinen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Uusi-Kakkurin mukaan poikkeuksellisen henkirikoksesta tekevät uhrin nuori ikä, rikoksen tapahtuminen päiväsaikaan sekä se, ettei teolle ole suoraa selittävää tekijää.

– Vasta kun koko tutkintamateriaali on kasassa, voimme arvioida motiivia. Voi olla, ettei rikoksen syy kaikissa tapauksissa selviäkään, Uusi-Kakkuri sanoo.

Tytön kuolemassa ei tutkinnanjohtajan mukaan mikään viittaa onnettomuuteen.

– Voidaan sanoa, että tässä vaiheessa tutkintaa teko vaikuttaa tahalliselta, Uusi-Kakkuri toteaa.

Poliisi sai eilen hälytyksen hieman ennen kolmea iltapäivällä Seinäjoella Joupin kaupunginosassa tapahtuneeseen henkirikokseen. Tutkinnan yhteydessä otettiin kiinni nuori henkilö, jonka osuutta asioihin selvitellään.

Henkirikoksen tekninen tutkinta on puolivälissä, mutta kuulustelut ovat tutkinnanjohtajan mukaan vasta alkuvaiheessa.

Tutkinnanjohtajan mukaan juuri 15-vuotta täyttänyt tyttö menehtyi kuolemaan johtaneen väkivallan seurauksena. Tarkempaa henkirikoksen tekotapaa poliisi ei kuitenkaan kerro.

– Uhrille tehdään ruumiinavaus vielä tämän päivän aikana.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan epäilty on 15-vuotias tyttö. Poliisi vahvistaa epäillyn olevan 15-vuotias, mutta ei vahvista hänen sukupuoltaan. Poliisin mukaan vaitonaisuus ei johdu siitä, että epäilty on alaikäinen.

– Jokaisessa rikostapauksessa tehdään arviointia siitä, onko tässä koko totuus.

Tutkinnanjohtajan mukaan tytön henkirikoksesta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa tutkintaa muita epäiltyjä.

– Pidämme kuitenkin kaikki tutkintalinjat avoinna, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri Etelä-Pohjanmaan poliisilaitokselta sanoo.

Poliisi on pidättänyt 15-vuotiaan henkilön epäiltynä teinitytön taposta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme