Mainos
Mainos

Uusnatsiliikkeen puheenjohtaja: Varmaan jossain vaiheessa perustetaan oma puolue

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) Suomen-osaston puheenjohtaja Antti Niemi kertoi, että PVL voisi jossakin vaiheessa perustaa oman puolueen. 

Häntä kuultiin tänään Tampereella Pirkanmaan käräjäoikeudessa todistajana.

– Varmaan mekin jossain vaiheessa siihen mennään, että perustetaan oma puolue. Ei ole riittävästi jäseniä toistaiseksi, joten emme ole vielä päättäneet perustaa puoluetta. Vaaleihin ei kannata lähteä yhden kahden ehdokkaan voimin, Niemi sanoi.

Poliisihallitus katsoo uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnan olevan olennaisesti lakien ja hyvien tapojen vastaista ja pyrkii lakkauttamaan sen.

Poliisin mukaan järjestö myös kannustaa jäseniään väkivaltaan ja palkitsee siitä. Järjestö kiistää tämän ja vetoaa muun muassa sanan- ja yhdistymisvapauteen.

"Järjestö tähtää tavoitteisiin tiedottamisella" 

Niemen mukaan eniten aikaa kuluu toiminnasta verkkojulkaisun ylläpitoon. Julkaisulla ei hänen mukaansa ole vastaavaa toimittajaa.

– Julkaistaan artikkeleita, grafiikoita, radio-ohjelmia ja videoita. Lisäksi meillä on silloin tällöin mielenosoituksia. Jaetaan flaijereita kaduilla, lisäksi meillä on urheilua, eräretkiä, käymme museoissa ja pidämme luentoja, Niemi sanoi.

Hänen mukaansa jäsenet maksavat omista pusseistaan kaikki kulut eikä järjestö riko lakia toiminnassaan. Hänen mukaansa järjestön tavoitteeseen, Pohjoismaisen kansallissosialistisen valtion perustamiseen, ei pyritä väkivalloin. Poliisihallitus on tästä eri mieltä.


– Järjestö tähtää tavoitteisiinsa lähinnä tiedottamisella, liike ei kannusta väkivaltaan muuta kuin itsepuolustuksessa, Niemi sanoi.

Niemen mukaan järjestö ei myöskään toimi muita kansoja tai rotuja vastaan vaan oman kansan puolesta. Hänen mukaansa yksi liikkeen tavoitteista, seksuaalivähemmistöjen etujärjestöjen ja niistä tiedottamisen kieltäminen, on vain normaalien perhearvojen ajamista.

– Esimerkiksi homokulttuurin mainostaminen lapsille on mielestämme vahingollista, Niemi sanoi.

Niemi myönsi Poliisihallituksen asianajaja Markku Fredmanin kysyessä, että Pohjoiselle perinteelle maksetut tukijäsenyydet menevät muun muassa vastarintaliikkeen tilaisuuksia varten vuokrattujen tilojen vuokriin.

Aiemmin liikkeen asianajaja Tommi Koivistoinen kertoi, että tukituotoissa ei ole kyse PVL:n tukimaksuista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme