Mainos
Mainos

Neljä valesairaanhoitajaa paljastui

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tarkastuksissa on paljastunut neljä sairaanhoitajaa, joilta on puuttunut vaadittu sairaanhoitajan tutkintotodistus. HUS:n johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven mukaan sairaanhoitajien palvelussuhteet on purettu.

Mäkijärven käsityksen mukaan sairaanhoitajat olivat suorittaneet suuren osa koulutuksestaan, mutta esimerkiksi yhdeltä hoitajista puuttui vaadittava todistus ruotsin kielen taidosta.

– Yksi on tekaissut kokonaan tutkintotodistuksen ja kolmelta on puuttunut vaadittavia opintoja. Heidän palvelussuhteensa on purettu, Mäkijärvi kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa valesairaanhoitajat eivät ole tehneet kuitenkaan hoitovirheitä. Kaksi heistä oli töissä Lohjan sairaanhoitoalueella, yksi Hyvinkään sairaanhoitoalueella ja neljäs HYKS:n Naisten- ja lastentautien tulosyksikössä. Ainakin osa sairaanhoitajista ehti olla sairaanhoitopiirin palveluksessa jo vuosia.

– Kaikki ovat pärjänneet työssään hyvin, mutta asia on tietenkin vakava, Mäkijärvi toteaa.

Valviran valvontaosaston johtajan Tarja Holin mukaan Valvira selvittää sairaanhoitajien ja myös samalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimet.

– Selvitämme, miten sairaanhoitopiiri on toiminut, kun se on palkannut työntekijöitä, Holi kertoo lyhyesti.

Kyseisistä henkilöistä on tehty selvityspyyntö sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviraan ja tutkintapyyntö poliisille.

Tiedot puutteellisista tutkintotodistuksista tulivat ilmi, kun HUS tarkasti lähes 20 000 ihmisen laillistustiedot sähköisen reseptin käyttöönottoon liittyen. Tarkastuksessa kaikkien lääkärien laillistustiedot olivat HUSin mukaan kunnossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme