Mainos
Mainos

Neljä vuotta vankeutta – hovioikeus tiukensi Porvoon sieppaajan tuomiota

Helsingin hovioikeus on korottanut parikymppisen miehen vankeustuomion neljään vuoteen Porvoon sieppausjutussa. Mies sieppasi tammikuussa 2014 nuoren naisen metsäpolulla, kun tämä oli palaamassa kotiin iltavuorosta. Sieppaus kesti yli viisi tuntia.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä vapaudenriistosta, ryöstöstä ja virkamiehen vastustamisesta 3,5 vuoden vankeuteen. Hovioikeus perusteli korotusta rikosten vahingollisuudella ja vaarallisuudella.

23-vuotias tuomittu oli esimerkiksi tukkinut naisen suun mahdollisesti hengenvaarallisella tavalla. Lisäksi hän oli tappamisella uhaten saanut naisen luovuttamaan pankkikortin tunnuslukuineen sekä pankkitunnukset. Ryöstetty rahamäärä jäi vähäiseksi.

Sieppaus paljastui, kun poliisi kiinnitti huomiota miehen epäilyttävään ajamiseen ja löysi naisen sidottuna auton takapenkiltä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme