Mainos
Mainos

Neljää esitetään vangittavaksi arvokuljetuksen ryöstöyrityksestä – useita yhä karkuteillä

Poliisi esittää neljää miestä vangittavaksi Salon arvokuljetuksen ryöstöyritykseen liittyen.

Useilla vangittavaksi esitetyillä miehillä on taustalla raskas rikoshistoria. Yksi miehistä on tuomittu useisiin vankeusrangaistuksiin, muun muassa huumausainerikoksista.

Nelikosta nuorin on 34-vuotias ja vanhin 45-vuotias.  

Keskusrikospoliisi otti tiistaina kiinni viisi miestä epäiltynä 25. helmikuuta tapahtuneesta arvokuljetuksen ryöstöyrityksestä. Neljä miehistä otettiin kiinni pääkaupunkiseudulla, yksi puolestaan lähellä tapahtumapaikkaa Kiikalassa.

– Esitämme neljää vangittavaksi. Yhden henkilön kohdalla katsoimme vangitsemisharkinnassa, ettei häntä ole tällä hetkellä syytä vangita. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettemme enää epäilisi häntä, tutkinnanjohtaja Kimmo Heinonen keskusrikospoliisista sanoo.

Heinosen mukaan viidestä kiinniotetuista neljä asuu Suomessa ja yksi on oleskellut Suomessa. Tutkinnanjohtajan mukaan arvokuljetusryöstöä on suunniteltu pitkään ja hän uskoo vahvasti, että kaikki tekoon osallisena olleet henkilöt eivät ole vielä kiinni.

– Arvioisin, että kymmenkunta ihmistä suuntaan tai toiseen on osallistunut ryöstöön. Voi olla, että eri ihmiset on hoitanut eri asioita, Heinonen arvioi.

Tutkinnanjohtajan mukaan vielä ei pysty arvioimaan, ovatko karkuteillä olevat tekijät suomalaisia vai ulkomaalaisia.

– Kaikki on vielä avoinna.

Neljän epäillyn vangitsemiskäsittely pidetään huomenna Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme