Mainos
Mainos

Nelostien ampumisen tutkinta yhä kesken – naista puukottaneen miehen ampunutta poliisia epäillään virkarikoksesta

Kahdeksan kuukautta sitten Nelostiellä sattuneen ampumatapauksen tutkinta on edelleen kesken, kerrottiin MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa eilen. Syynä aikataulun venymiseen on se, että jutun loppulausuntojen yhteydessä pyydetyt lausunnot muun muassa poliisin voimankäytön ohjeistuksesta eivät ole vieläkään valmistuneet.

MTV:n tietojen mukaan moottoripyöräpoliisia epäillään asiassa virkarikoksesta ja tapaus etenee todennäköisesti syyttäjälle syyteharkintaan.

Ampumatapaus sattui Lahdentiellä Orimattilassa lokakuun alussa 2016. Helsingin poliisilaitoksen moottoripyöräpoliisi sattui paikalle juuri, kun tieltä suistunut kaahari, 32-vuotias lahtelaismies, oli puukottamassa kyydissään ollutta 23-vuotiasta naista keskiviheriöllä auton ulkopuolella.

MTV on jo aiemmin kertonut, että moottoripyöräpoliisi ampui puukottajaan kolme laukausta ja pelasti naisen hengen. Laukauksista ensimmäinen osui puukottajan jalkaan, toinen käteen olkapään seutuville ja viimeinen kuolettavasti yläruumiiseen.

Tutkinnassa selvitetään, oliko poliisin voimankäyttö oikeutettua.

Moottoripyöräpoliisi on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Myös Helsingin poliisilaitos kertoi pian tapahtuman jälkeen, että poliisimies toimi tilanteessa täysin oikeaoppisesti.

Poliisin voimankäytön asianmukaisuuteen liittyvää tutkintaa johtaa kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto. Haavisto ei tässä vaiheessa kommentoi tutkintaa. 

23-vuotias nainen ehti saada useita puukoniskuja ja loukkaantui hengenvaarallisesti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme