Mainos
Mainos

Nelostien ampumisesta uutta tietoa: Kokenut poliisi ampui laukauksen ennen kuolettavaa osumaa

MTV Uutisten tietojen mukaan moottoripyöräpoliisi oli ennen 32-vuotiaan lahtelaismiehen ampumista yrittänyt käskyttää tätä. Poliisi oli ilmeisesti ampunut myös laukauksen jo ennen kuolettavaa osumaa.

Poliisi ampui valtatie neljällä Orimattilassa tilanteessa, jossa mies oli puukottamassa naista hengiltä. Nainen ehti saada useita puukoniskuja muun muassa pään alueelle ja loukkaantui hengenvaarallisesti. Nainen on sairaalahoidossa ja hänen tilansa on vakaa. Poliisin mukaan naista on myös kuultu.

MTV Uutisten rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Jarkko Sipilä arvioivat aiemmin tänään nähdyssä nettilähetyksessä, että tämänhetkisten tietojen valossa poliisi on toiminut oikein ja ammattitaidolla nopeasti syntyneessä tilanteessa.


Toimittajien mukaan aihetta poliisin toiminnan moittimiseen ei ole ja nainen olisi menehtynyt, mikäli poliisi ei olisi käyttänyt asetta.

Tapahtuvat käynnistyivät, kun poliisi sai ilmoituksen nelostiellä vaarallisesti kaahailleesta autosta sunnuntaina kello 12.30 aikaan.

Kuljettaja ajoi kolarin ja suistui moottoritien keskiviheriölle. Moottoripyöräpoliisi oli saapunut onnettomuuspaikalle, minkä jälkeen uhkaava tilanne syntyi ja poliisi ampui miehen.

Kuollut kolmekymppinen lahtelainen mies oli ajoneuvon kuljettaja. Nainen oli ollut auton kyydissä.

Lehtinen ja Sipilä kertovat paikalle sattuneen moottoripyöräpoliisin olevan erittäin kokenut ja virassa Helsingin poliisilaitoksella.

Tutkinnanjohtaja on määrätty tutkimaan poliisin menettelyä tapahtumissa. Tutkinnanjohtajana on kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto.

Hän on luvannut tiedottaa asiasta lisää huomenna.

Toimittajat moittivat lähetyksessä myös Hämeen poliisin tiedottamisen toimivuutta sunnuntaina. Se oli heidän arvionsa mukaan luokatonta ja herätti enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. 

Oheinen video tiivistää, mitä Nelostiellä sunnuntaina nykyisen tiedon mukaan tapahtui.

Otsikkoa muutettu 3.10. klo 18.33.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme