Mainos
Mainos

Nettipoliisi: Syrjäseutujen turvaksi asetta vapaa-ajallakin kantava poliisi?

Nettipoliisi Marko "Fobba" Forss pohtii Uuden Suomen blogissaan keinoja syrjäseutujen tehokkaampaan turvaamiseen. Aihe nousi ajankohtaiseksi Utsjoen koulusurman myötä.

Forss kysyy, toimisiko Suomessa Yhdysvaltojen malli, jossa poliisi kantaa asetta mukanaan myös vapaa-ajalla.

– Tapasin vuosi sitten seminaarissa rapakon takana jenkkikollegoja ja viesti oli melko selvä: jos kuljet kaupungilla illalla vapaa-ajalla, ase on mukana. Suomalaiseen kulttuuriin tämä ei ainakaan toistaiseksi sovellu ja aseenkäyttötilanteet poliisin työtehtävissäkin ovat melko harvinaisia, Forss myöntää.

Pelkällä aseella ei kuitenkaan luoda turvallisuutta. Hälytyspaikalle ehtiminen kuitenkin tehostuisi, jos poliiseilla, myös vapaa-aikaansa viettävillä, olisi samanaikaisesti käytössään älypuhelinsovellus, joka tunnistaa tapahtumapaikan lähellä olevat poliisit ja lähettää hälytyksen heidän puhelimiinsa.

Kyseinen sovellus on jo käytössä Yhdysvalloissa, joss se toimii yhteistyössä SchoolGuard -sovelluksen kanssa. Kyseistä sovellusta voi hälytystilanteissa käyttää vain opettaja koulualueella.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot