Mainos
Mainos

Nettiriitoja alettu selvitellä katutappeluin

Nuoret selvittelevät nettikeskusteluissa syntyneitä riitoja tappelemalla. Rovaniemellä on talven aikana paljastunut useita tappeluita, joita on edeltänyt internetin keskusteluyhteisöissä kehkeytynyt riita.

Lapin poliisilaitoksen mukaan väkivaltaan ja vahingontekoihin nettiturhautumistaan purkaneet nuoret ovat usein alle 15-vuotiaita. Nettikiista saattaa johtaa lyömiseen, kun riitakumppani tulee kadulla vastaan. Ainakin yhdessä tapauksessa tappelusta on kuitenkin sovittu etukäteen netissä.

Poliisista kerrottiin, että sosiaalisessa mediassa käydyt keskustelut ovat purkautuneet myös vahingontekoina, joihin on liittynyt järjetöntä paikkojen ja omaisuuden rikkomista sekä sotkemista.

Poliisi ja sosiaalityöntekijä ovat tavanneet rikoksiin syyllistyneet nuoret vanhempineen. Alle 15-vuotiaat eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta korvauksia he saattavat joutua maksamaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme