Mainos
Mainos

Nigerialaisten paritusjutun puuhanaiselle vankeutta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut nigerialaisen paritusringin päätekijän kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

"Mama Blessingiksi" kutsutun naisen tuomio tuli törkeästä parituksesta ja laittoman maahantulon järjestämisestä. Käräjäoikeuden mukaan hän oli värvännyt prostituoituja ulkomailta Suomeen. Lisäksi hän keräsi 21 naiselta kynnysrahan, auttoi hotellihuoneiden varauksissa ja laati netti-ilmoituksia.

Syyttäjien mielestä kyseessä oli usean päätekijän muodostama paritusrinki, mutta käräjäoikeuden mukaan näyttöä kiinteästä yhdessä toimineesta ryhmästä ei saatu, vaan parituksesta tuomittujen yhteydet toisiinsa olivat löyhät.

Suomessa ringissä toimi noin 60 nigerialaista prostituoitua, jotka toimivat yli kahdellakymmeneelä paikkakunnalla.

Kaikkiaan käräjäoikeus tuomitsi jutussa kuusi ihmistä joko törkeästä parituksesta, parituksesta tai avunannosta siihen. Teot ajoittuvat viime vuoden syksyn ja tämän vuoden alun väliseen aikaan. Kaikki tuomitut kiistivät syytteet.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme