Mainos
Mainos

Nokian teippimurhasta syytetty säikähti tytön elottomuutta: "Älkää pelleilkö, herättäkää se"

18-vuotiaalle miehelle luettiin torstaina syyte 17-vuotiaan tyttöystävänsä murhasta Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Mies pahoinpiteli ensin tyttöä asunnossaan, jonka jälkeen hän teippasi tämän pään ilmastointiteipillä. Tytön kasvoista jäi ainoastaan silmät näkyviin, hengitystiet oli tukittu teipillä.

Teko tapahtui Nokialla miehen asunnossa perjantain ja lauantain välisenä yönä 17.-18. helmikuuta.

Miehen naapurit hälyttivät paikalle poliisit puolen yön aikaan, koska asunnosta oli kuulunut kovaa huutoa, tömähtelyä ja nuoren naisen itkua ja huutoa.

Naapurit olivat itsekin käyneet asunnon ovella, mutta kukaan ei tullut avaamaan.

Huuhteli huumeet alas vessasta

Poliisit tulivat paikalle vähän puolen yön jälkeen. 18-vuotias mies ei ensin tullut avaamaan ovea heillekään.

Mies kävi huuhtelemassa ensin vessanpöntöstä alas gramman kannabista, ennen kuin hän avasi poliisipartiolle oven noin viiden minuutin odottelun jälkeen.

– Kuuntelimme ensin oven takana, sisältä ei kuulunut mitään. Soitin ovikelloa, kuulin kuin vessa olisi vedetty asunnossa, poliisipartion toinen ylikonstaapeli kertoi esitutkinnassa.

Oven avannut nuori mies vaikutti poliisien mukaan humalaisen tokkuraiselta. Hän väitti olleensa nukkumassa.

Naisen tavarat herättivät huomion

Sisään menneet poliisit etsivät nuorta naista, mutta miehen mukaan tämä oli jo poistunut asunnosta.

Poliisit eivät kuitenkaan uskoneet selitystä. Eteisessä oli yhä naisen tossut, käsilaukku ja hiuslisäke. Ilmoittajakaan ei ollut sanonut mitään naisen poistumisesta.

– Seisoin olohuoneen puolella ajatuksella, jos nainen on täällä, missä se voi olla. Sohvan sisällä ei voi olla, sitten huomasin sängyn, sen alapuoli oli tosi matala, ja ajattelin ensin, että ei sinne kukaan ole voinut mennä, mutta päätin valaista sen alaosan kuitenkin, naispoliisi kertoi esitutkinnassa.

Tyttö löytyi sängyn alta, ja poliisi käski häntä tulemaan sieltä pois. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Vain silmät näkyivät

Kun tyttö ei liikahtanutkaan, poliisit nostivat sängyn kyljelleen ylös. Tyttö makasi lattialla vatsallaan, kädet ilmastointiteipillä sidottuna pään yläpuolelle.

– Käänsin tytön selälleen, silloin huomasin, että tytön pään ympäri oli laitettu samanlaista ilmastointiteippiä useita kierroksia. Tytön silmät näkyivät, mutta suun ja nenän seutu oli teipin alla, teippi oli tiukassa pään ympärillä, miespoliisi kertoi kuulusteluissa.

Tytön kaulalla ei tuntunut pulssia, ja hän vaikutti elottomalta. Poliisit leikkasivat teipit katki niin, että he saivat tytön kasvot näkyviin.

Sen jälkeen poliisit aloittivat elvytyksen. Naispoliisi ilmoitti hälytyskeskukseen, että tehtävä muuttui henkirikokseksi.

Sohvalla istunut nuori mies reagoi tässä vaiheessa.

– Älkää pelleilkö, herättäkää se, mies sanoi.

Sen jälkeen hän jatkoi kertomalla, ettei hänen tarkoituksensa ollut tappaa tyttöä, vaan vain hiljentää hänet.

– Sanoin, että nyt kyllä hiljensit. Partiokaverini laittoi pojalle käsiraudat käteen, miespoliisi kertoi kuulusteluissa.

Kuoli sairaalassa

Paikalle tuli pian ambulanssi, ja ensihoitohenkilökunta jatkoi tytön elvyttämistä. Tyttö vietiin sairaalaan, missä hän kuoli kahden päivän päästä tukehtumisen seurauksena aiheutuneisiin sydämenpysähdykseen ja vakaviin aivovaurioihin.

Teippi ehti olla tytön kasvoilla 10-15 minuuttia ennen poliisien tuloa.

Oikeudenkäynnissä mies kiisti syyllistyneensä murhaan, mutta hän myönsi tapon. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Ylen mukaan Pirkanmaan käräjäoikeus antoi jutussa perjantaina välituomion ja määräsi miehen mielentilatutkimukseen. Syyttäjä pyysi miehen mielentilan tutkimista.

Oikeus antaa tuomionsa mielentilatutkimuksen jälkeen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme