Mainos

Nova-jutun juristien palkkioista hurja summa

Helsingin käräjäoikeus määräsi Nova-vyyhdissä syytettyjen avustajille yhteensä 457 000 euron palkkiot. Summa sisältää arvonlisäveron.

Suurin palkkio, noin 80000 euroa määrättiin jutun pääsyytetyn, Arto Merisalon avustajalle asianajaja Harri Vennolle.

Vennon, kuten muidenkin avustajien palkkio oli sata euroa tunnilta, johon lisättiin vielä arvonlisävero. Tunnit laskettiin tarkkaan ja niistä vähennettiin esimerkiksi käsittelyn aikaiset lounastunnit.

Tapani Yli-Saunamäen avustajalle, asianajaja Jarmo Elloselle määrättiin 78 000 euron palkkio.

Niin Merisalon kuin Yli-Saunamäen on kuitenkin käräjäoikeuden päätöksen mukaan korvattava nämä summat valtiolle. Heidän osaltaan ei siis ollut kyse niin sanotusta maksuttomasta oikeudenkäynnistä.

Ilkka Kanervan osalta jutusta ei aiheutunut mitään sellaisia kuluja, joita valtio maksaisi.

Yhteensä 457 000 euron oikeudenkäyntikuluista eri vastaajien on korvattava takaisin yhteensä 216 000 euroa valtiolle. Suurin piirtein samansuuruinen summa jäi siis suoraan valtion maksettavaksi.

Jutussa oli kyse myös mittavista vahingonkorvauksista. Kaikkiaan eri vastaajien on maksettava Nova-yhtiöiden konkurssipesille yhteensä lähes viiden miljoonan euron vahingonkorvaukset.

Nämä takaisin maksettavat oikeudenkäyntikulut tulevat vielä siis korvausten päälle. Nova-yhtiöiden konkurssipesien oikeudenkäyntikulut olivat 187 000 euroa, joka sekin menee osan vastaajista maksettavaksi.

Korotusvaatimus torpattiin

Useimmat jutun avustajista olivat vaatineet palkkionsa korottamista. Sitä voidaan nostaa enintään 20 prosenttia, jos juttu on esimerkiksi erityisen vaativa. Nämä vaatimukset käräjäoikeus torppasi.

– Käsillä oleva asia on ollut laaja. Aineistoa on ollut paljon ja kysymyksiä, joihin avustajana on tullut ottaa kantaa, on ollut paljon. Syyte ja siinä käsitellyt kysymykset ovat kuitenkin olleet tavanomaisia talousrikoksiin liittyviä kysymyksiä, jotka eivät ole edellyttäneet avustajalta erityistä asiantuntemusta, kokemusta ja ammattitaitoa. Tämän vuoksi asiaa ei ole pidettävä poikkeuksellisen vaikeana. Muutakaan perusteta palkkion korottamiselle ei ole, käräjäoikeus lausui..

(MTV3)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot