Mainos
Mainos

Nuoren rattijuopon pakoilusta paisui melkoinen vyyhti

Nuoren rattijuopon yritykset salailla rikostaan johtivat Pohjois-Karjalan Juuassa esitutkintaan, johon liittyi lukuisia kuulusteluja, kaksi kiinniottoa ja muita tutkintatoimenpiteitä.

Tapahtumasarja sai alkunsa, kun Poikolantieltä löytyi kaatunut valopylväs. Myöhemmin löytyi pahoin vaurioitunut auto Salonkyläntieltä. Poliisi sai molemmista ilmoituksen lauantaiaamuna.

Esitutkinnassa selvisi, että löydöt liittyivät toisiinsa ja romuttunut auto oli ollut tarkoitus piilottaa tai hävittää rikoksen salaamiseksi.

Esitutkinnassa kävi ilmi, että juukalainen 21-vuotias mies oli ollut perjantain ja lauantain välisenä yönä kaverinsa kyyditsemänä liikenteessä. Mies oli sekä todistajien että oman kertomansa mukaan nauttinut yön aikana alkoholia. 

Aamuyön tunneilla mies oli astunut itse auton rattiin ja lähtenyt ajamaan Kokkokalliontieltä kohti Juuan kylää. 

Poikolantielle käännyttyään hän oli törmännyt valopylvääseen. Hän ei tiettävästi saanut tilanteessa vammoja.

Vaurioitunut auto oli myöhemmin aamuyöllä ajettu Salonkyläntielle.

Teki perättömän ilmoituksen

Poliisin alettua selvitellä asiaa 21-vuotias mies teki autonsa anastuksesta rikosilmoituksen. Poliisi otti kiinni yhden henkilön epäiltynä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen. Lauantai-iltapäivään mennessä rikosilmoitus todettiin kuitenkin perättömäksi.

Nuori mies otettiin lauantaina iltapäivällä kiinni epäiltynä perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä. Lisäksi häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Miehen epäillään myös kuljettaneen henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena jo aiemmin yöllä Juuan teollisuusalueella. Hän on esitutkinnassa myöntänyt teot.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme