Mainos
Mainos

Nuoret myivät hurjia määriä amfetamiinia, ekstaasia ja LSD:tä netissä – päätekijä alaikäinen

Poliisi epäilee joukkoa nuoria henkilöitä useiden kilojen huumekaupasta. Pääepäillyn epäillään tilanneen ja levittäneen salatun Tor-verkon kautta huomattavia määriä erilaisia huumeita.

Huumekauppa lähti selviämään, kun tulli takavarikoi Helsinki-Vantaan lentokentällä lähes kolmen kilon amfetamiinilähetyksen, joka oli saapunut pikarahtilähetyksenä Hollannista. Amfetamiini oli kätketty lähetyksessä olleen lasivaasin sisään valettuun kynttilään.

Esitutkinnassa selvitettiin, että kyseisen huumausainelähetyksen vastaanottaja oli pääkaupunkiseudulla asuva nuori mies. Hän oli tilannut kesän ja syksyn aikana Tor-verkon kautta Keski-Euroopasta usealla kerralla esimerkiksi amfetamiinia, LSD:tä ja ekstaasia eli MDMA:ta sekä tabletti- että kidemuodossa.

Esitutkinnan selvityksen mukaan mies oli myynyt aineita Tor-verkossa toimivalla Silkkitie-kauppapaikalla. Hän oli myynyt 1,7 kiloa amfetamiinia, 290 grammaa MDMA:ta, 500 ekstaasitablettia, 1000 LSD-lappua sekä 3500 Xanor-tablettia. Huumeet toimitettiin ostajille pääasiassa postitse ja maastokätköjen avulla. Huumausaineiden myynnistä rikoshyötyä epäillään saadun yhteensä 83 000.

Pääepäilty alaikäinen

Pääepäilty on 17-vuotias mies, jota epäillään muun muassa kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta. Edelleen tutkintavankina olevan miehen uskotaan toimineen huumeiden tilaajana ja levittäjänä.

Päätekijän lisäksi on kuulusteltu useita 15–20-vuotiaita nuoria epäiltynä osallisuudesta huumeiden maahantuontiin. Epäiltynä on kuulusteltu kaikkiaan seitsemää henkilöä.

Tutkinnassa Suomessa takavarikoitiin yhteensä yli kuusi kiloa amfetamiinia. Lisäksi Saksassa on takavarikoitu 350 grammaa amfetamiinia, 1 000 ekstaasitablettia ja 70 grammaa MDMA:ta. Takavarikoitujen huumausaineiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 188 000 euroa.

Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme