Mainos
Mainos

Nuoret naiset tekevät aiempaa enemmän henkirikoksia

Nuorten naisten tekemien henkirikosten määrä on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana.

25–34-vuotiaiden naisten tekemät henkirikokset lisääntyivät yli 50 prosenttia tarkasteluvuosina 1995–1999 ja 2008–2010. Samaan aikaan 15–24-vuotiaiden naisten tekemät henkirikokset kasvoivat 19 prosenttia.

Naiset tekevät yhä vähän henkirikoksia, painottaa Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkija Martti Lehti.  25–34-vuotiaiden naisten tekivät edellä kuvatulla tarkastelujaksolla 1,3 henkirikosta sataatuhatta samaan ikäluokkaan kuuluvaa kohden, kun miehillä sama suhdeluku oli 7,7.

Nuorten naisten tekemien henkirikosten kasvu on kuitenkin kehityskulkuna päinvastainen kuin miehillä, joilla rikosten määrä on vähentynyt. Samalla naisiin kohdistuva henkirikollisuus on laskenut.

Lehden mukaan naisen tekemän henkirikoksen uhri on usein mies, joka on naisen tuttava tai kumppani. Joskus uhri on naisen oma lapsi.

Kaikkiaan naisten osuus henkirikokseen syyllistyneistä oli vuosina 2003–2012 12 prosenttia. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot