Mainos
Mainos

Nuori isä pahoinpiteli vauvaansa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan miehen useista pahoinpitelyistä ja uhkauksista 1 v 3 kk ehdolliseen vankeuteen ja yhdyskuntapalveluun. Uhreina olivat mm. avovaimo ja pieni vauva.

Teot alkoivat elokuussa 2010. Mies oli tuolloin vasta 17-vuotias. Hän löi silloista avovaimoaan nyrkillä reiteen. Lyönnit ja potkut jatkuivat vuoden 2011 läpi, vaikka nainen tuli kesällä raskaaksi. Mies myös puri naisen kahta sormea, niin että kynnet irtosivat.

Oikeuden päätöksen mukaan 2012 ei pahoinpitelyjä tapahtunut, mutta helmikuussa 2013 mies kuristi naista. Maaliskuussa hän potkaisi lattialla ryömimässä ollutta alle 1-vuotiasta tyttöään siten että tämä kierähti ja löi päänsä. Samoihin aikoihin hän potkaisi äitinsä sylissä ollutta vauvaansa jalkaan.

Esitutkinnassa mies kertoi, että tarkoituksena oli potkaista naista, mutta kun tämä kääntyi, potku osui vauvaan. Pääosin mies kuitenkin kiisti syytteet.

Lapsi pelkäsi isäänsä

Kesällä mies löi lasta avokämmenellä takapuoleen ja potkaisi tytön käden päällä ollutta kirjaa siten, että se osui lapsen käteen.

Äiti kertoi pahoinpitelyjen aiheuttaneen pienessä lapsessa pitkään jatkunutta pelkoa. Lapsi oli pelännyt isäänsä ja pimeää. Hän ei uskaltanut ottaa yhteyttä poliisiin, eikä lasta viety lääkäriin.

Elokuussa 2013 nainen jätti miehen ja tämä uhkasi turvakotiin lähtenyttä naista. Mies halusi naisen ja lapsen palaavan luokseen.

Mies tuomittiin myös kahdesta talvella 2014 sivulliseen kohdistuneesta pahoinpitelystä, kun hän suihkutti pippurikaasua heidän kasvoilleen hampurilaisravintolassa.

Uutta naisystävää pahoinpideltiin

Huhtikuussa 2014 mies kuristi, töni, repi hiuksista ja löi uutta naisystäväänsä. Uutta naisystävää pahoinpideltiin myös toukokuussa, elokuussa ja syyskuussa. Mies mm. potkaisi naista leukaan, kuristi ja puri poskeen.

Kaasusumuttimen käytön ja uuden naisystävän pahoinpitelyt mies tunnusti. Muuten tuomio perustui lapsen äidin kertomukseen, jota oikeus piti uskottavana. Hän oli ottanut myös valokuvia lapsen vammoista. Mitään lääketieteellistä selvitystä ei niistä ollut.

17 pahoinpitelyä

Mies tuomittiin 17 pahoinpitelyrikoksesta, joista yksi sisälsi useita pahoinpitelyjä. Päälle tuli vielä laittomia uhkauksia ja luvattoman kaasusumuttimen hallussapito.

Miestä ei ole aiemmin tuomittu vankeusrangaistukseen, joten oikeus langetti vankeustuomion ehdollisena. Pelkkä ehdollinen oli käräjäoikeuden mukaan riittämätön, joten päälle lisättiin 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Ensimmäisenä pahoinpidellyksi joutunut avovaimo saa korvauksia yhteensä 4000 euroa, vauva 2000 euroa sekä sivulliset 730 euroa ja 400 euroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme