Mainos
Mainos

Nuori mies kotoaan ambulanssilla sairaalaan – paljastui poikkeuksellisen väkivaltaisen ryöstön uhriksi

Helsingin poliisi tutkii tapausta, jossa nuori mies pahoinpideltiin rajusti epäillyn törkeän ryöstön yhteydessä Mäkelänrinteen uimahallin läheisyydessä. Teko tapahtui kolme viikkoa sitten perjantai-iltana 9. lokakuuta.

Tutkinta sai alkunsa, kun vakavasti loukkaantunut parikymppinen mies tuotiin ambulanssilla kotoaan sairaalaan.

– Lähtökohta oli heikko. Uhri makaa sairaalassa ja kukaan ei tiedä mitä on tapahtunut, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Heikki Sandberg Helsingin poliisista.

Vammojen perusteella poliisi alkoi selvittää asiaa. Kävi ilmi, että mies oli edellisenä iltana ollut Mäkelänrinteen uimahallin parkkipaikalla, jonne hän oli sopinut tapaamisen. Tapaamisen yhteydessä hänet oli pahoinpidelty.

Pahoinpitelijöitä oli ollut useita, ja MTV:n tietojen mukaan raju väkivalta oli kohdistunut muun muassa pään alueelle. Uhri oli päässyt omin voimin kotiinsa, jossa läheiset havaitsivat vammojen vakavuuden ja soittivat ambulanssin.

Poliisi ei kommentoi miehen vammojen laatua.

– Onneksi hän pääsi itse sieltä (tapahtumapaikalta) pois ja hakeutui sairaalahoitoon.

Kaikki kuusi epäiltyä ovat poliisin tiedossa ja osa heistä on vangittu.  Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille tutkimustensa kautta.

– Entuudestaan on sovittu tapaaminen tapahtumapaikalle, ja sitten on alkanut tämä väkivaltainen ryöstö.

Epäilyjen mukaan tapaaminen liittyy tekaistuun huumekauppaan. Kiinniotot tehtiin vasta useita päiviä pahoinpitelyn jälkeen.

Ryöstösaaliina oli joitakin satoja euroja rahaa ja matkapuhelin.

– Oli tiedossa, että kaverilla on ollut jotain ryöstämisen arvoista, Sandberg muotoilee.

Tekotapaa poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro.

– Uhrilta on haluttu saada omaisuutta haltuun. Poikkeuksellista on väkivallan määrä ja laatu, minkälaiset vammat on haluttu saada.

Jutun tutkinta on Sandbergin mukaan vielä pahasti kesken. Syytteennoston määräaika jutussa on 26. marraskuuta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme