Mainos
Mainos

Nykänen vankilaan törkeästä pahoinpitelystä

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut ex-mäkihyppääjä Matti Nykäsen vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi Nykänen joutuu maksamaan ex-puolisolleen Mervi Tapolalle vahingonkorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja 10 295 euroa. Valtiolle ex-mäkikotka joutuu korvaamaan 2 357 euroa esimerkiksi oikeudenkäyntikuluja sekä todistelukustannuksia. Ratkaisu annettiin kansliatuomiona.

Syyttäjä vaati Nykäselle puolentoista vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan Nykänen huitoi vaimoaan viime joulupäivänä pitkäteräisellä leipäveitsellä kohti päätä ja kehoa parin asunnolla Ylöjärvellä. Veitsi osui useita kertoja päähän, kerran jalkaan, vatsaan ja vasempaan rintaan.

Syyttäjän mukaan Tapolalle oli tullut ainakin 12-senttinen haava otsaan ja viisisenttinen haava käteen. Syytteen mukaan Nykänen myös kuristi vaimoaan kylpytakin vyöllä ja uhkasi tappaa.

Oikeudessa syyte kuristamisesta kuitenkin kumottiin, koska Tapolalta ei lääkärintodistusten mukaan ollut löytynyt kaulan alueelta jälkiä taikka vammoja.

Nykänen kiisti pahoipitelysyytteen ja vaati sen hylkäämistä, koska kyse oli hätävarjelusta. Nykäsen mukaan vaimo oli uhkaillut häntä itseään veitsellä. Vaimon vammat olivat syntyneet, kun pariskunta oli kaatunut lattialle.

Nykänen on tuomittu pahoinpitelyrikoksista vankeuteen kolmesti aiemminkin. Vuonna 2004 hänet tuomittiin vankeuteen tuttavansa pahoinpitelemisestä veitsellä. Ensikertalaisena hän kärsi tuomiosta puolet, eli runsaan vuoden.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme