Mainos
Mainos

Nyrkkeilijäliitto pahoinpitelytuomiosta: Kilpailulisenssi peruttu

Tuomio törkeästä pahoinpitelystä tuo keskiraskaassa sarjassa nyrkkeilleelle Fitim Latifille pitkän kilpailukiellon.

– Hänen lisenssinsä on peruutettu jo silloin, kun tämä epäily tuli julki. Muutosta ei tapahdu ennen kuin tuomio on suoritettu loppuun. Olkoon sitten minkälainen tuomio hyvänsä, liiton pääsihteeri Pertti Augustin kommentoi ehdollista tuomiota MTV Uutisille.

Latifi tuomittiin vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollisen lisäksi 60 tunnin yhdyskuntapalveluun. Käräjäoikeus päätyi tuomitsemaan ehdollista, koska Latifilla ei ole aiempaa rikostaustaa.

Augustinin mukaan liitto tuomitsee jyrkästi väkivallan käytön kehän ulkopuolella. Fitim Latifin tapaus on puhuttanut paljon nyrkkeilypiireissä.

– Kaiken maailman huhuja asiasta on ollut. Nyt kun saatiin tuomio, tiedetään paremmin mitä on tapahtunut.

Tapaus on Augustinin mukaan erittäin poikkeuksellinen. Edellisen kerran liitto joutui ottamaan kantaa nyrkkeilijän saamaan rikostuomioon viisi vuotta sitten, sitä ennen 60-luvulla.

– Yleensä nyrkkeilijät ovat aika kurinalaisia ja toimivat sääntöjen mukaan. Ehkä kun tätä tekee päivittäin oppii ymmärtämään, ettei väkivaltaan vastaaminen ole mikään ratkaisu.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme