Mainos
Mainos

Nyt meni poliisilla hermo pelleilmiöön Itä-Suomessakin – "poliisi ottaa pelottelijat kiinni"

Itä-Suomen poliisi kertoo saaneensa tarpeekseen Suomessa viime viikkoina ilmenneestä klvoni-ilmiöstä. 

Itä-Suomessa poliisi on saanut viimeisen viikon aikana pelleiksi pukeutuneista ihmisist noin 30 ilmoitusta. Pelottelut ovat kohdistuneet usein lapsiin ja pelottelua on tehostettu poliisin mukaan muun muassa kepeillä, pesäpallomailalla, kirveellä, puukolla ja jopa moottorisahalla. 

Poliisi muistuttaa suhtautuvansa pelotteluun erittäin vakavasti, koska tahallinen pelottelu vaikka pelleasussa on rikos. 

– Poliisi ottaa tällaiset pelleksi pukeutuneet pelottelijat kiinni ja rikoksesta voi seurata tapauskohtaisesti rikesakko tai jopa useita päiväsakkoja. Vakavammissa tapauksissa saatetaan puhua jo esimerkiksi laittomasta uhkauksesta tai jopa vakavammista rikosnimikkeistä, jolloin kyseeseen voi tulla jo vankeusrangaistus. Alaikäisten pelleksi pukeutumisten kohdalla poliisi ottaa yhteyttä aina lasten vanhempiin ja seurauksena voi olla lastensuojeluilmoitus, poliisi muistuttaa tiedotteessaan. 

Leikistä ei ole kyse

Poliisi kertaa, että pelleilmiössä ei ole kysymys huvista tai leikistä. Lisäksi poliisi varoittaa,että pelleasuun pukeutuvan uhkaava käyttäytyminen ja muiden kaupungilla pelottelu saattaa koitua myös pelottelijalle itselleen kohtalokkaaksi.

–  Joku voi hätävarjeluna lyödä naamioitunutta pelottelijaa tai tehdä jotain muuta vakavampaa hätävarjelun nimissä. Poliisi on huolissaan, että mikäli tällainen toiminta jatkuu niin riski ylilyönteihin kasvaa merkittävästi, tiedotteessa huolehditaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme