Mainos
Mainos

Ohitustilanne suututti, mies kuristi kelloa soittanutta pyöräilijää – Poliisi: "Se on muutama sekunti ja taju pois"

Helsingin keskustassa tapahtui maanantaiaamuna erikoinen välikohtaus, kun pyöräilijä alkoi kuristaa toista pyöräilijää ohitustilanteen jälkeen.

Tiedätkö jotain?

Pyöräilijän kuristaminen tapahtui 15. elokuuta Helsingissä Baana-kevyen liikenteen väylällä.

Pahoinpitelystä epäilty mies on noin 45-vuotias ja 180-185 senttimetriä pitkä. Hänellä on puolipitkät, kellertävänvaaleat hiukset.

Miehen päällä oli tapahtumahetkellä tuulipuvun takki, joka oli selästä tummansininen ja hioissa oli vaaleansinistä. Jalassa hänellä oli tuulipuvun housut. Miehellä ei ollut pyöräillessään kypärää päässään.

Havainnot voi ilmoittaa poliisille numeroon 029 541 7931 tai sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Välikohtaus tapahtui kevyen liikenteen väylä Baanalla noin kello 8.45-09.00 välisenä aikana.

Naispyöräilijä ajoi Baanalla Ruoholahden suunnasta, ja hän lähti ohittamaan edessään ollutta miespyöräilijää. Nainen rimpautti kelloa ja lähti ohittamaan.

Mies ei ilmeisesti pitänyt ohitustilanteesta, sillä hän alkoi huutaa naiselle. Mies pyöräili naisen kintereillä ja saavutti hänet Eduskuntatalon kohdalla Baanan pohjoispäässä. 

– Mies kiilasi naispyöräilijän sivuun ja nainen joutui pysähtymään, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Tämän jälkeen mies jatkoi huutoaan ja tarttui naista olkapäistä kiinni. Hetken kuluttua hän alkoi kuristaa naista. Mies irrotti otteensa vasta, kun tilanteen nähnyt sivullinen henkilö huusi miestä irrottamaan otteensa. Vaikka naiselle ei aiheutunut tilanteesta vakavia vammoja, poliisi pitää tilannetta vaarallisena.

– Lähtökohtaisesti kuristaminen on vaarallista. Oikeasta kohdasta kun puristaa, niin se on muutama sekunti ja taju pois, Uusikivi sanoo.

Poliisi ei ole vielä tavoittanut miespyöräilijää ja miehen henkilöllisyyttä selvitetään muun muassa valvontatallenteiden avulla. Poliisi kaipaa myös silminnäkijähavaintoja tapahtuneesta tai tuntomerkkeihin sopivasta miehestä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme