Mainos
Mainos

Oikeudenkäynti ”loppuunmyyty” - kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään

Espoon käräjäoikeudessa luettiin syytteet isossa huumejutussa, jossa syyttäjä vaatii 30 syytetylle yhteensä 221 vuotta vankeutta. Sali kävi ahtaaksi, eivätkä kaikki saliin pyrkineet mahtuneet saliin.

Jutussa on kyse amfetamiinin, ekstaasin ja subutexin salakuljetuksesta Suomesta Eurooppaan. Tutkinnan yhteydessä hollantilaisesta varastosta löytyi 1800 kiloa hasista.

Suomessa löytyi 15 kiloa amfetamiinia ja 10 000 ekstaasitablettia. Puolan poliisi takavarikoi samanlaisen Suomeen tarkoitetun erän.

Espoon käräjäoikeuden suurimmassa salissa on noin 30 paikkaa, mutta juttua varten sinne oli tuotu lisää pöytiä ja tuoleja. Vastaajien lisäksi salissa oli kolmisenkymmentä juristia, kymmenkunta tulkkia ja toistakymmentä poliisimiestä.

Tuomioistuimen kokoonpanossa on kuusi ihmistä ja syyttäjiä kolme.

Yleisöä saliin mahtui vain muutama. Käräjäoikeuden haastemies käännytti joitain halukkaita ovelta, kun istumapaikat loppuivat kesken. 

Juttuun nivoutuu myös väkivaltahaara, kun irakilaistaustaiset syytetyt jahtasivat somalialaistaustaisten perheitä. Poliisi oli takavarikoinut huumelastin ja irakilaiset luulivat toisten vetäneen välistä.

Suurin osa syytetyistä kiisti oikeudenkäynnissä syytteet. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme