Mainos
Mainos

Oikeus: Aarnio pysyy vangittuna

Helsingin käräjäoikeus ei heltynyt vapauttamaan huumausainerikoksista epäiltyä Jari Aarniota. Oikeuden mukaan vangitsemisen jatkaminen ei ole kohtuutonta ja Aarnio voisi vapaalla sotkea juttua. - Aarnion edelleen vangittuna pitäminen on puolustettavaa, oikeus lausui.

Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi esitti aamulla Aarnion vapauttamista. Leppiniemen mukaan Aarnio on ollut vangittuna marraskuusta 2013 eli yli 1 v 7 kk.

Leppiniemen mukaan vangitsemisen jatkaminen on kohtuutonta, eikä Aarnio vapaalla pysty sotkemaan tutkintaa.

Vapauttamisvaatimus liittyi tiiviisti siihen, että viime viikolla oikeus päätti päästää jengipomo Keijo Vilhusen vastaamaan vapaalta vaikka hänellekin vaaditaan pitkää vankeustuomiota.

Jutussa on kaikkiaan kolme vapaalta vastaavaa törkeistä huumerikoksista syytettyä, joille syyttäjät vaativat 8-10 v vankeutta.

Syyttäjät vastustivat vapauttamista.

Ei kohtuutonta

Oikeus pohti vaatimusta kolmisen tuntia. Käräjätuomari Sirkka Jäntti ilmoitti, ettei siihen suostuta. Aarniota epäillään vakavista rikoksista, sotkemisvaara on ja vangitsemisen jatko ei ole kohtuutonta.

- Aarnio ei ole esitutkinnassa selvittänyt asiaa, vaan ilmoittanut kertovansa asiat oikeudessa, käräjäoikeus totesi. Tämä lisää mahdollisuutta sotkea tutkintaa.

Oikeus viittasi siihen, että poliisina Aarniolla on suurempi mahdollisuus sotkea tutkintaa kuin muulla henkilöllä. Oikeus totesi myös, että hän on syytteessä todistusaineiston vääristelemisestä.

- Vangitseminen ei myöskään ole kohtuutonta, oikeus totesi. Asialla on yhteiskunnallista merkitystä ja se juontuu Aarnion ammatista.

Oikeudenkäynti jatkuu kahden viikon päästä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme