Mainos
Mainos

Oikeus antaa huomenna tuomion Vilja Eerikan virkarikosjutussa

Helsingin käräjäoikeus antaa huomenna tuomionsa Vilja Eerika -tapauksen virkarikosoikeudenkäynnissä.

Syytettynä on ollut yksitoista sosiaalityöntekijää, lääkäriä ja terveydenhoitajaa, joita on syytetty virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyttäjä on vaatinut ehdollista vankeutta vastuusosiaalityöntekijälle sekä tämän esimiehelle. Muille syytetyille syyttäjä on vaatinut sakkoja ja osalle tuntuvaa sakkorangaistusta.

Vilja Eerikan kohtelusta oli tehty useita lastensuojeluilmoituksia. Ilmoituksia olivat laatineet tytön äiti, koulu ja naapurit. Lapsi oli myös huostaanotettuna, mutta hänet palautettiin isälleen vain muutama kuukausi ennen henkirikosta. 

Isä ja äitipuoli murhasivat tytön kotonaan äitienpäivänä 2012. Tytön isä ja äitipuoli on tuomittu elinkautisiin vankeustuomioihin murhasta ja muusta kaltoinkohtelusta.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot