Mainos
Mainos

Oikeus antaa välituomion kostoksi epäillystä Espoon polttopulloiskusta – "Tuollainen ravintola saattaa palaa helposti"

Espoon käräjäoikeus antaa tänään välituomion Espoon kesäkuisesta polttopulloiskusta. Yhtä syytettyä on vaadittu mielentilatutkimukseen.

Iskussa yritettiin syyttäjän mukaan polttaa kaksi vierekkäistä saman omistajan ravintolaa. Neljälle miehelle vaaditaan yli kymmenen vuoden vankeusrangaistuksia. Miehet kiistävät syytteet.

Mielentilatutkimukseen vaadittu 36-vuotias mies heitti syyttäjän mukaan polttopullon ravintolaan, jossa oli tekohetkellä sisällä kahdeksan ihmistä. Ravintola tuhoutui palossa täysin ja ihmisillä oli syyttäjän mukaan 20 sekuntia aikaa päästä ulos. Miehelle vaaditaan 13 vuoden vankeusrangaistusta.

Toiseen ravintolaan polttopullon heitti syyttäjän mukaan 33-vuotias mies, jolle vaaditaan 11 vuoden vankeusrangaistusta. Ravintola ei kärsinyt merkittäviä vahinkoja, koska palo oli ilmeisesti sammunut itsestään polttopullon osumapaikan takia. Syyttäjä katsoo, että palo oli kuitenkin vaarallinen, sillä sen sammuminen oli sattumaa.

Yksi ihminen oli lisäksi hengenvaarassa, sillä hän oli juuri ennen polttopullon heittämistä mennyt hakemaan sammutustarvikkeita ensimmäiseen ravintolaan, syytteessä sanotaan.


Syyttäjä: Mies suostutteli kaksi muuta kostamaan puolestaan

Syyttäjä pitää iskujen varsinaisena alullepanijana ja suunnittelijana 35-vuotiasta miestä. Mies on syyttäjän mukaan halunnut kostaa edellispäivänä toisessa ravintoloista tapahtuneen välikohtauksen, jonka seurauksena oli joutunut putkaan. Mies koki, että henkilökunta oli ollut väkivaltainen häntä kohtaan. Kun poliisi oli ottamassa miestä säilöön, tämä oli uhannut tappaa henkilökunnan ja sanonut, että "tuollainen ravintola saattaa palaa helposti", haastehakemuksessa todetaan.

Syyttäjän mukaan mies oli aiemmin aiheuttanut häiriötä ravintoloissa, joihin polttopullot heitettiin. Hänelle vaaditaan 13 vuoden vankeutta.

Kolmikkoa syytetään törkeästä tuhotyöstä ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Kahdeksan ravintolassa olleen ihmisen lisäksi teko kohdistui syyttäjän mukaan erityisesti ravintolan omistajaan, joka oli iskun aikaan sattumalta ulkona viemässä roskia.

Kolmikon lisäksi 42-vuotiasta miestä syytetään yllytyksestä tekoihin. Syyttäjä vaatii miehelle 11 vuoden vankeusrangaistusta. Kaikilla neljällä miehellä on aiempaa rikostaustaa.

29-vuotiasta naista syytetään avunannosta tekoihin ja syyttäjä vaatii hänelle viiden vuoden vankeusrangaistusta. Nainen kiistää syytteen. Puolustuksensa mukaan nainen on vain kuljettanut autoa, jonka kyydissä miehet olivat. Hän ei ole edistänyt tekoa tai ollut tietoinen siitä, asianajaja sanoi oikeudessa. 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme