Mainos
Mainos

Oikeus haluaa Espoon paloittelusurmaajasta vaarallisuusarvion

Espoon käräjäoikeus päätti lähettää vaimonsa kuristaneen ja paloitelleen espoolaismiehen mielentilatutkimukseen. Asiassa välituomion antanut käräjäoikeus haluaa miehestä myös vaarallisuusarvion.

36-vuotias mies vastusti mielentilatutkimukseen lähettämistä.

Käräjäoikeus katsoo välituomiossaan, että mies on menetellyt syytteissä kuvatulla tavalla ja syyllistynyt rangaistavaan menettelyyn. Käräjäoikeuden mukaan mies on pidettävä edelleen vangittuna lopullisen tuomion antamiseen asti.

Välituomion mukaan mies surmasi puolisonsa, paloitteli tämän ruumiin ja sytytti rivitaloasunnon tuleen jäljet peittääkseen.   

Käräjäoikeuden mukaan mies on vuoden 2007 jälkeen syyllistynyt niin moniin vakaviin rikoksiin, että asiantuntijoiden täytyy arvioida miehen vaarallisuus toisten hengelle, terveydelle ja vapaudelle.  

Oikeudenkäynti jatkuu tutkimusten valmistuttua. Yleensä tähän menee muutama kuukausi.  

Syyttäjä on vaatinut miehelle vähintään 12 vuoden rangaistusta taposta, hautarauhan rikkomisesta, tuhotyöstä ja pahoinpitelystä. Mies myönsi pitkälti teot esitutkinnassa, muttei juuri suostunut puhumaan oikeudessa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme