Mainos
Mainos

Oikeus haluaa lausunnon Johanssonin mielentilasta

Helsingin käräjäoikeus katsoo ex-rikollispomo Lauri Johanssonin ampuneen kaksi miestä 90-luvulla. Oikeus ei kuitenkaan langettanut vielä rangaistusta, vaan haluaa kirjallisen lausunnon Johanssonin mielentilasta.

Kaksi viikkoa sitten Johansson tunnusti oikeudessa ampuneensa Pauli Saastamoisen 1992 ja Jari Aaltosen 1998. Johansson istuu elinkautista tuomiota Sami Huhtimon murhasta 2002.

Käräjäoikeus uskoi Johanssonin tunnustusta ja yksityiskohtaista kertomusta tapahtumista. Se ei löytänyt ristiriitaa kertomuksen ja rikosteknisen tutkinnan välillä. Tunnustamisen motiiviksi Johansson kertoi uskoon tulemisen.

Johansson katsoi itse oikeudessa olleensa aleentuneesti syyntakeinen tekojen aikaan. Syyttäjä vetosi korkeimman oikeuden päätökseen Sami Huhtimon murhasta. Siinä KKO tuomitsi Johanssonin täydessä ymmärryksessä tehdystä murhasta.

Ei uutta tutkimusta

Käräjäoikeuden mukaan uuden mielentilatutkimuksen tekeminen ei ole perusteltua, kun Johansson vastusti tutkimusta ja rikoksista on kulunut 17 ja 11 vuotta.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että mielentilan harkinta vaatii erityisiä ammattitietoja ja päätti hankkia lausunnon aiheeesta.

Oikeudenkäynnistä ja murhatutkimuksista lisää:

23.4.

23.4.:

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme